Alati za pristupačnost

Savjetovanje s javnošću - Nacrt prijedloga proračuna Grada Požege za razdoblje 2024.- 2026.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu navedenog Proračuna Grada Požege za razdoblje 2024.-2026. godine, davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga.
Molimo sve zainteresirane, da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt prijedloga Proračuna Grada Požege za razdoblje 2024.-2026. godine koriste isključivo Obrazac (u prilogu) i dostave ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Grada Požege, Trg Svetog Trojstva 1, Požega, kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Savjetovanje s javnošću traje od 16. studenog do 30. studenog 2023. godine.

Opći dio...

Posebni dio...

Obrazac za sudjelovanje...

Izvješće sa savjetovanja...

Savjetovanje s javnošću - Visina poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU
PRIJEDLOG ODLUKE O VISINI POREZNIH STOPA GODIŠNJEG POREZA NA DOHODAK

     U okviru porezne reforme Hrvatski sabor je donio izmjene i dopune dvaju zakona, odredbi Zakona o lokalnim porezima i Zakona o porezu na dohodak.
Izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim porezima ( Narodne novine br. 114/23 ) ukinut je u potpunosti prirez porezu na dohodak kao oblik oporezivanja dohotka zaposlenima.
Dosadašnjim odredbama Zakona o porezu na dohodak, stope poreza na dohodak bile su zakonski definirane i mogle su se mijenjati samo u saborskoj proceduri izmjena i dopuna Zakona.
Najnovije Izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak omogućavaju jedinicama lokalne samouprave umjesto prireza utvrđivanje poreznih stopa poreza na dohodak u određenom rasponu čime se može nadomjestiti izostanak prihoda od prireza.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu navedenog Prijedloga, davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Molimo sve zainteresirane, da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt prijedloga odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak koriste isključivo Obrazac (u prilogu) i dostave ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Savjetovanje s javnošću traje od 28. listopada do 27. studenoga 2023. godine.

Izješće savjetovanja...

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine

Savjetovanje s javnošću
u svezi nacrta Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine

Strategija razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine je akt strateškog planiranja u okviru politike regionalnog razvoja, koji služi kao multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj Urbanog područja grada Požege kao cjeline unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja, odnosno u ovom slučaju predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za sedmogodišnje razdoblje u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije. Urbano područje grada Požege čine: Grad Požega, Grad Pleternica, Općina Jakšić, Općina Velika, Općina Kaptol i Općina Brestovac.
Cilj izrade Strategije razvoja urbanoga područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine je definiranje zajedničkih smjerova razvoja urbanoga područja, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja, olakšavanje provedbe zajedničkih projekata – drugim riječima razvoj „zajedničke strateške vizije“ koja nadilazi administrativne granice i stvara sinergije koje koriste urbanom području u cjelini. Strategija predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma, tj. mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja.
Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu navedene Strategije, davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga.
Molimo sve zainteresirane, da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine koriste isključivo Obrazac (u prilogu) i dostave ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

SRUP Nacrt...

Obrazac za sudjelovanje...

Savjetovanje traje od 2. ožujka do 31. ožujka 2023. godine

Nacrt prijedloga proračuna Grada Požege za razdoblje 2023.- 2025.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu navedenog Proračuna Grada Požege za razdoblje 2023.-2025. godine, davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga.
Molimo sve zainteresirane, da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt prijedloga Proračuna Grada Požege za razdoblje 2023.-2025. godine koriste isključivo Obrazac (u prilogu) i dostave ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Grada Požege, Trg Svetog Trojstva 1, Požega, kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Obrazac za sudjelovanje u postupku savjetovanja...

 

Savjetovanje s javnošću traje od 17. studenog do 1. prosinca 2022. godine.

Nacrt prijedloga proračuna za 2023. - 2025. godinu - OPĆI DIO...

Nacrt prijedloga proračuna za 2023. - 2025. godinu - POSEBNI DIO...


2022.12.05 - Izvješće savjetovanja s javnošću...

 

 

 
 

 

 

Nacrt prijedloga Odluke o komunalnom redu Grada Požege

Grad Požega otvara savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o komunalnom redu Grada Požege u razdoblju od 27. svibnja 2022. godine do 27. lipnja 2022. godine .

 Za sudjelovanje u savjetovanju potrebno je popuniti obrazac za sudjelovanje javnosti u internetskom savjetovanju (word), klikom na poveznicu dolje.

Nacrt prijedloga Odluke...

Obrazloženje odluke...

Obrazac sudjelovanja...

Izvješće...