Alati za pristupačnost

Novosti

Preventivni projekt „Lily“ i najava obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Preventivni projekt „Lily“ i najava obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad - Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područna služba Požeško-slavonska i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije provodi edukaciju iz vještina samoobrane za žene što je jedna od komponenti preventivnog projekta „Lily“, kojeg policija s partnerima provodi od 2019.

-Riječ je o nacionalnom preventivnom projektu koji je usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama, odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti. Projekt sadrži brojne komponente i provodi se sustavno – od edukacija stručnjaka, suradnje s organizacijama civilnog društva, do niza kampanja kojima je cilj na svim razinama podizati svijest o štetnim posljedicama nasilja, kako na pojedinca, tako i na širu društvenu zajednicu. - pojasnila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Grad Požega podržava ovakve projekte, potvrdila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

-Vrlo nam je važno senzibilizirati društvo o ovom raširenom problemu te tako doprinijeti jačanju položaja žena- žrtava nasilja, potaknuti ih da prijave već počinjeno nasilje kako bi se ono sankcioniralo, te kako bi se spriječilo eventualno novo nasilje. Zahvaljujem se PU požeško-slavonskoj na inicijativi obilježavanja ovog dana kroz organizaciju edukacije samoobrane za žene koja se provodi kroz cijeli mjesec studeni. Ovim putem pozivam sve zainteresirane žene da se pridruže edukaciji. Hvala svim ženama koje su se uključile, a posebice našim trenerima koji ovo rade volonterski. - rekla je pročelnica Petrović.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane vodi Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika IJP Požega. Edukacija se provodi u sportskoj dvorani PU požeško-slavonske u Ulici Josipa Runjanina u Požegi u razdoblju od 5. do 23. studenoga, utorkom, četvrtkom i nedjeljom u vremenu od 17.30 do 19 sati.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava požeško-slavonska s partnerima će obilježiti u petak 24. studenoga 2023. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi gdje će biti održana prigodna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane žena koje su sudjelovale na edukaciji tijekom mjeseca studenoga.

Foto: PU požeško – slavonska