Alati za pristupačnost

Strategija razvoja urbanog područja Požega

Strategija razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine je akt strateškog planiranja u okviru politike regionalnog razvoja koji služi kao multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj urbanog područja kao cjeline unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja, odnosno u ovom slučaju predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za sedmogodišnje razdoblje u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije.

Provedbeni akti Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine su :

  • Akcijski plan za provedbu SRUP-a
  • Komunikacijska strategija i komunikacijski akcijski plan,

te nisu sastavni dijelovi Strategije, ali se izrađuju istovremeno sa Strategijom.

Izrada Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine  financira se iz „Integriranog teritorijalnog programa“. Projekt „Izrada Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine“ prijavljen je na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ITU - Izrada strategija razvoja urbanih područja. Korisnik projekta je Grad Požega, ukupna vrijednost projekta je 10.421,33 eura od čega 85% ili 8.858,13 eura financira Europska unija, razdoblje provedbe projekta je od 17. prosinca 2021. godine do 17. travnja 2024. godine.

Cilj projekta je financiranje troškova vanjske usluge izrade Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Svrha izrade Strategija je provedba projekata koji će se financirati iz ITU mehanizma. Sva urbana područja obvezna su izraditi Strategiju razvoja urbanog područja, slijedom navedenog Grad Požega je kao središte urbanog područja pokrenuo proces izrade iste te je za uslugu izrade angažirao vanjskog stručnjaka. Nakon usvajanja Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine ista će postati temelj za prijavu i provedbu projekata koji su njome definirani.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Požege.

logotip_EU.jpeg

 

 


Strategija razvoja urbanog područja Požega za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine

Strategija razvoja...
Akcijski plan...

Prilog 1. - Analiza stanja...
Prilog 2. - Zavrsno izvješće Prethodno vrednovanje...
Prilog 3. - Izvješće o savjetovanju s javnošću...
Prilog 4. - Odluka o osnivanju PV i izvještaj o konzultacijskom postupku...
Prilog 5. - Odluka o osnivanju Koordinacijskog vijeća...
Prilog 6. - Izvješće o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš...