Alati za pristupačnost

Novosti

Škola plivanja ove godine besplatna

Škola plivanja ove godine besplatna

Škola plivanja Grada Požege i Požeškog športskog saveza započinje u ponedjeljak, 8. srpnja i provodit će se do 28. srpnja svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka i to u tri termina (1. termin - od 9,00 do 10,00 sati, 2. termin - od 10,00 do 11,00 sati, 3. termin - od 11,00 do 12,00 sati). Troškove organizacije Škole plivanja podmirit će Grad Požega i Požeški športski savez te je ona za sve korisnike u potpunosti besplatna.

Zbog sigurnosnih razloga broj polaznika je ograničen na 510, a obuku će provoditi tim od osam kineziologa. Uz voditelja Alena Ivanovića, obuku vode kineziolozi Ana Pedić, Anton Čokrlić, Vlasta Krizmanić, Željko Bunčić, Vjekoslav Lojber, Albinko Bagarić i Ivan Antunović. Kao i svake godine, na kraju obuke bit će organizirana završna provjera i svečana dodjela diploma polaznicima.

Trenutno je u tijeku Škola plivanja za djecu s tjelesnim i intelektualnim teškoćama koja traje do 5. srpnja, a koju polazi 30 polaznika. Kroz navedene dvije škole obuku plivanja proći će ukupno 540 polaznika.

Neovisno o sufinanciranju projekta Škole plivanja iz fonda Ministarstva turizma i sporta „Hrvatska pliva“, a koje je teško predvidjeti jer se natječaj ponavlja svake godine i rezultati za ovu godinu još nisu javno objavljeni, Grad Požega će nastaviti financijski i organizacijski podržavati Školu plivanja i u sljedećim godinama na radost i zadovoljstvo najmlađih sugrađana i njihovih roditelja. Na ovaj način Grad Požega nastoji osigurati što većem broju djece usvajanje novih znanja i vještina pod stručnim pedagoškim nadzorom te organizirati kvalitetne i aktivne ljetne praznike.

 

 

 

Foto: TZPSŽ