Alati za pristupačnost

Novosti

Požega proteklog vikenda postala središte Dobrih vibracija

Požega proteklog vikenda postala središte Dobrih vibracija

Dvodnevno izdanje Urban Festa proteklog je vikenda Požežanima priuštio samo dobre vibracije. Ulaz je bio potpuno besplatan, zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima Gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji, Turističkoj zajednici Grada Požege, tvrtki Agronom, te Ministarstvu kulture i medija i Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

U Parku pod gradom program su započeli članovi Scifidelity orchestra. Big band Požega nastupio je u ulozi domaćina pojačan gudačkim orkestrom i gostima. Ante Gelo, gitarist, skladatelj i aranžer predstavio se na pet kompozicija, a pjevali su Bruna Oberan, Nera Mamić, Goran Bošković, Faris Pinjo i Ana Uršula Najev te svima omiljena  Tatjana Matejaš Cameron Tajči. Dirigent je bio Alan Bjelinski. Požeški disco-funk band Electric corn zaključio je prvu večer plesnim hitovima.

Subotu je kao drugi festivalski dan otvorio nastup Elementala nakon kojeg je nastupio riječki rock bend Let 3. Uloga zatvaranja Festivala pripala je sarajevskom bendu Letu Štuke koji dosada nikad nije nastupio u Požegi.

Požega Urban Fest, ili skraćeno PUF, glazbeni je festival dobrih vibracija koji se od 2015. godine u Požegi održavao u sklopu glazbenog festivala Aurea Fest. Na prijedlog Grada Požege, PUF dobiva svoj vlastiti termin održavanja na bivšem atletskom stadionu u sklopu požeške Gimnazije. Festival je stilski obuhvatio nekadašnji Aurea Jazz Fest i Aurea Urban Fest a održava se s ciljem promocije urbanih glazbenih žanrova. Urban Fest postao je mjesto susreta, razmjene iskustava i uživanja u urbanoj, alternativnoj, progresivnoj glazbi kakvu je Požega kroz povijest uvijek vjerno reproducirala.

 

 

FOTO: RVA