Četvrtak, 12 Rujan 2013 10:00

Gradonačelnik s braniteljskim udrugama

||| |||

Gradonačelnik Vedran Neferović razgovarao je danas s predstavnicima svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata u nakani da se međusobno informiraju o stanju i eventualnim problemima, te načinu kako unaprijediti buduću suradnju. Bila je to prigoda da se govori i o proračunskim mogućnostima i potrebama udruga koje će biti ugrađene u planove za 2014. godinu.

- Ja se neću miješati u rad bilo koje udruge, volio bih da vi zajednički razgovarate i sami koordinirate svoje aktivnosti, pa da ih i Grad može sa svoje strane pomoći.- rekao je gradonačelnik. Nažalost, proračunskih sredstava nema dovoljno, pa će ukupna izdvajanja za ove udruge i iduće godine iznositi oko 200.000 kuna. Stoga je važno da se planovi realno definiraju i ocijeni što je među aktivnostima najvažnije i najzahtjevnije.

Predstavnici udruga izrazili su zadovoljstvo ovakvim načinom suradnje, a razumijevajući financijsko stanje nisu najavili povećanje svojih zahtjeva za proračunskim sredstvima. Bilo je riječi i o prostorima za djelovanje, kako bi svaka udruga imala mjesto za svoj rad, a prostor koristio racionalno.

Related items

 • Memorijalni turnir u Dervišagi Memorijalni turnir u Dervišagi

  Udruga hrvatskih branitelja Dervišaga u prigodi današnjeg Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira tradicionalni memorijalni nogometni turnir za poginule i umrle hrvatske branitelje.

  Obilježavanje današnjeg blagdana započelo je misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće na mjesnom groblju u Dervišagi. Ispred Grada Požege svijeću je zapalio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon, a ispred Županije Požeško-slavonske zamjenik župana Ferdinand Troha. Nakon zajedničkog ručka tijekom poslijepodneva i večeri slijedi sportski program. Nogometni susret održat će najprije mladi nogometaši, a zatim je središnji turnir za odrasle.

 • 8. županijske sportske igre dragovoljaca i veterana 8. županijske sportske igre dragovoljaca i veterana

  Članovi ogranaka UDVDR podružnice Požeško-slavonske županije odmjeriti će snage u šest sportskih disciplina na 8. Županijskim sportskim igrama UDVDR. Preko 200 branitelja iz Pakraca, Lipika, Kutjeva, Pleternice, Brestovca, Čaglina, Kaptola i Požege danas će se na Rekreacijskom centru natjecati u malom nogometu, šahu, potezanju konopa, streljaštvu, kuglanju i stolnom tenisu.

  Na otvaranju igara bio je nazočan i gradonačelnik Vedran Neferović koji se obratio prisutnima – Iznimna mi je čast što imam mogućnost u ime Grada Požege zahvaliti vam na svemu onome što ste kao branitelji napravili za Požegu i Hrvatsku. Želim vam da se ugodno provedete na sportskim igrama. Danas su teška vremena, ali ne mogu se mjeriti s težinom vremena koje ste vi proveli na bojištu te zaslužujete punu potporu za organizaciju ovakvih događanja.- rekao je gradonačelnik.

  Igre je otvorio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević: - Dragi prijatelji, ja vas pozdaravljam i kao župan, i kao kolega suborac. Vrijeme rujna je vrijeme kada možemo reći da smo u Požeštini imali prve korake ponosa i slave, ali i prve korake plača i tuge. Upravo ste vi stali na branik domovine i rekli - Hrvatska je jedna jedina. Nakon 22 godine ovakva druženja su vrijeme da se prisjetimo upravo svih tih trenutaka i naših kolega suboraca koji više nisu s nama. Čestitam vam na organizaciji 8. Sportskih igara i da ih bude još mnogo. S tim željama proglašavam igre otvorenima - rekao je župan Tomašević.

  Nakon otvorenja na Trgu 123. brigade gradonačelnik Neferović, župan Tomašević, zamjenik župana Ferdinand Troha i Predsjednik ogranka UDVDR-a Krešimir Pavelić u društvu predstavnika brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast svim poginulim i umrlim Hrvatskim braniteljima položivši vijenac i zapalivši svijeće.