×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 677
Srijeda, 03 Prosinac 2014 11:06

Prosinac u Vašem kazalištu

|||| ||||

Nizom događanja, od kojih su najbrojnija za djecu, prosinac će biti mjesec u kojem će se u kazalište dolaziti češće. Već u četvrtak premijerno će biti izvedena predstava „Postolar i vilenjaci" na tekst braće Grimm, a u režiji Tomislava Čmelara i uz asistenciju Daria Haka. Prosinac u Vašem kazalištu – najavili su danas Valentina Soldo, ravnateljica i Tomislav Čmelar, redatelj ove predstave Gradskog kazališta Požega.

Predstava „Postolar i vilenjaci" namijenjena je djeci. Radi se o obnovi predstave od prije osam godina, ali s novom i izmijenjenom glumačkom postavom, svjetlosnim efektima, nešto dotjeranija i modernija verzija. - Mislimo i da će klinci biti jako zadovoljni – ocijenila je ravnateljica Valentina Soldo, najavljujući ovu predstavu. Kako je rekao redatelj predstave Tomislav Čmelar, cijela predstava je koncipirana tako da izgleda bajkovito, simpatično, malo začudno, predstava je vesela, puna songova, plesa, čarolije, s porukom kako treba činiti dobro ljudima, jer se ono vraća.

Vjernoj kazališnoj publici neće promaknuti predstava 20. prosinca „Harem" Kazališta Moruzgva. Radi se tzv. četiri harema, ali samo jedan je Sulejmana Veličanstvenog. Kako stoji u najavi to je komedija koja progovara i o problemima odnosa muškaraca i žena, o haremima za koje se zna da su haremi, ali i haremima za koje se na prvi pogled ne bi reklo da su također haremi tj. zatvori za žene podređene muškarcu. Harem je predstava sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine koje pletu svoj uzročno posljedični ćilim kroz živote, kroz kulture, kroz povijesne periode, kroz umove i kroz srca.

Ništa manje od ove neće biti bogata niti iduća godina, u kojoj će uz sve ostalo biti postavljene tri predstave vlastite produkcije za odrasle, dva nova festivala, jedna dječja profesionalna produkcija, blagdanski program i dr. Ravnateljica Soldo zahvalila je svima koji vole kazalište, koji dolaze u njega i cijene kulturu.