Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 08:13

Održana redovna godišnja skupština HPD “Sokolovac” Požega u Velikoj

||||| |||||

Nakon dvije godine pauze u fizičkom obliku ponovno je održana tradicionalna redovna godišnja skupština HPD “Sokolovac” Požega u prostorijama Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj. Skupština je održana u slavljeničkom tonu s obzirom na to da Društvo ove godine slavi visoku obljetnicu 125. godina svoga postojanja. Društvo je osnovano 1898. g pod palicom Julija Kempfa. Tom prigodom podnesena su brojna izvješća sekcija koja funkcioniraju u Društvu te ostalih tijela. Svi članovi dobili su informacije o radu Društva u protekloj godini, podnesena su izvješća blagajnika, Gospodarskog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti, izletničke sekcije, biblioteke “Papuk”, sekcije vodiča, sekcije “Kapavac” Zakorenje, sekcije “Ruševo”, te izvješća kroničara Društva i markacističke sekcije.

Kroz godinu Društvo odradi preko 100-tinjak aktivnosti počevši od izleta, izložbi, promocija, radnih akcija pa sve do humanitarnih aktivnosti. Poseban interes skupštinara je privukao plan i program rada za 2023. g s financijskim planom koji je po sadržaju svake godine sve bogatiji i raznovrsniji. S obzirom na velikoj broj odrađenih aktivnosti, izleta i akcija te kvalitetan program rada sva izvješća i planovi na skupštini su jednoglasno usvojena. Svoju podršku radu HPD “Sokolovac” Požega su dali zamjenik požeškog gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger, delegacija PD Klikun iz Pleternice i dr. Predsjednik društva Bruno Horvat je najavio da je društvo počelo s pripremama za najveću planinarsku manifestaciju 41. Papučke jaglace te organizaciju Dana hrvatskih planinara u Velikoj kojoj su domaćini.

Na kraju Skupštine najzaslužnijim članovima Društva dodijeljena su priznanja. Tom prigodom obitelj Mitrić iz Slavonskog Broda dobila je priznanje za uređenje planinarskog doma dok Ivana Šljerić i Hrvoje Mikolčević su dobili Spomen plaketu za izniman planinarski pothvat na Velebitu. Najveće priznanje Društva “Stjepan Lovrić. Stipa” dobili su Silvija i Ratimir Čajka za niz uspona na svjetske vrhove te pohod na najviši vrh Afrike.
Nakon skupštine slijedila je svečana večera uz ples i druženje do ranih jutarnjih sati. Sve nazočne je zabavljala grupa “Duo Amor” iz Požege.7

Izvor: HPD "Sokolovac" Požega

Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega - Hrvatska
Email: info@pozega.hr - Telefon: 034 / 311 300 Fax: - 034 / 311 344
Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama je od 7:30 do 14:30 sati od ponedjeljak do petka

OIB: 95699596710, MB: 02575957, Žiro račun: HR81 2360000-1835100008