Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 13:22

Gradsko kazalište Požega poziva na besplatnu izvedbu predstave "Orašar"

||| |||

- S radošću najavljujemo 20. izvedbu dječje predstave „Orašar" koja će se odigrati u našem kazalištu 23. prosinca 2021. godine, s početkom u 18 sati. Kako je prosinac mjesec darivanja, odlučili smo 20. izvedbu pokloniti našim sugrađanima na način da je ulaz besplatan. Potrebno je samo rezervirati svoja mjesta zbog rasporeda sjedenja na 034/273-161. – poručuju iz Gradskog kazališta Požega.

Do sada je predstavu pogledalo 1515 gledatelja, a u ovoj evidenciji nisu uračunata dva gostovanja na otvorenom u Velikoj i Kaptolu te gostovanje na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi najavljeno za 31. prosinca u 16 sati.

- Jedna od najpoznatijih bajki u doba Adventa svakako je Orašar. Iako svjetsku slavu stječe ponajviše kroz baletna uprizorenja na glazbu Čajkovskog, sve češće se postavlja i u drugim medijima. Tako je i ova adaptacija zaživjela u polunarativnom modelu u kojem pratimo priču odrasle Klare koja se prisjeća kako je dobila Orašara. Priča kreće na Badnju večer, netom prije bala, ujak Drosselmeyer dariva Klaru i Fritzu. Za Klaru Orašar je najljepši poklon kojeg je mogla dobiti, ali prava avantura kreće nakon što joj Drosselmeyer otkrije kakve čarobne moći skriva njezin poklon. Za Klaru kreće niz izazova u kojima susreće Kralja Miševa, Snježne Pahuljice, Šećernu Vilu i Princa. Čitavo putovanje traje tek nekoliko zemaljskih sekundi, ali za nju to je priča koju nikada neće zaboraviti. Stoga su pozvani svi koji vjeruju u čaroliju Orašara da se pridruže Klarinim avanturama u Badnjoj večeri. - pojašnjavaju iz Kazališta.