Petak, 29 Listopad 2021 09:01

Ministarstvo kulture i medija: UO Plesnoj radionici Ilijane Lončar odobreno 35 tisuća kuna za program "DanceOnNet"

|| ||

Samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima te umjetničkim organizacijama i strukovnim udrugama za 280 projekata, Ministarstvo kulture i medija osiguralo je sredstva u ukupnom iznosu od 7.935.000,00 kuna temeljem provedenog Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini. Na popisu odobrenih programa našla se i Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kojoj je odobreno 35 tisuća kuna za projekt „DanceOnNet“.

Sredstva su namijenjena ponajprije najnezaštićenijim umjetnicima: samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom COVID-19 onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.

Javnim pozivom usmjerenim na poticanje nastavka aktivnosti i djelovanja na područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, audiovizualnih djelatnosti te književnosti i prevodilaštva, Ministarstvo nastavlja s provođenjem mjera kako bi se dodatno podržalo kreiranje i distribucija umjetničkih aktivnosti u digitalnom okruženju.

Više na Ministarstvo kulture i medija