×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 690
Subota, 21 Kolovoz 2021 16:21

ZA 516 POTREBITIH UČENIKA Gradu Požegi odobren projekt „Naša školska užina – faza III“, vrijedan 518.638 kuna

|| ||

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je Gradu Požegi financiranje projekta „Naša školska užina – faza III“, u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 518.638,00 kuna.

Projektni je prijedlog pripremila Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega, prijavitelj je Grad Požega, a obuhvaća četiri osnovne škole s područja grada – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa i Katoličku osnovnu školu u Požegi. Njime je obuhvaćeno ukupno 516 učenika kojima će se tijekom školske godine omogućiti besplatan školski obrok i na taj način ublažiti najgore oblike dječjega siromaštva.

Projekt je prijavljen na Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021./2022.)“ koji je usmjeren na ublažavanje najgorih oblika dječjega siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama, a u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).