Četvrtak, 08 Listopad 2020 12:21

Najava radionice kreativnog plesa u sklopu dječjeg tjedna

||| |||

U petak 9. listopada 2020. u sklopu održavanja Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja, profesorica Ilijana Lončar održat će radionicu kreativnog plesa „Najljepše je biti dijete“ na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra pridržavajući se važećih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera.

SUDIONICI: 1. GRUPA: 24 učenika 1.a.razreda OŠ Dobriše Cesarića u terminu 13 -14 sati
2. GRUPA: 21 učenik 4.c.razreda OŠ Dobriše Cesarića u terminu 14 -15 sati

Radionica će se održati uz potporu Udruge Ples i dijete, daCi Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu čiji je UO Plesna radionica Ilijane Lončar dugogodišnji član te svim svojim projektima promiče pravo djeteta na kretanje i stvaralačko izražavanje.

CILJEVI RADIONICE: zajedništvo uz glazbu, pokret i ples uz odgovornost koju svi dijelimo, uživanje u blagodatima djetinjstva unatoč prihvaćanju situacije s pandemijom, psihološki olakšati djeci suradništvo u vrijeme pažnje na socijalnu distancu, radionica će potaknuti djecu na toleranciju, samopouzdanje, kreativnost i stvaralačku intuiciju, a sve na otvorenom prostoru kako bi bili što sigurniji u realizaciji predviđenih plesnih igara i zadataka

Udruga Ples i dijete – daCi Hrvatska* u 2020. godini uz potporu zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu (Kulturno-umjetnički amaterizam) nastavlja s projektom Interakcije koji se provodi po odgojno obrazovnim ustanovama. Cilj programa je poticanje na kreativni izraz pokretom i plesom, upoznavanje sa suvremenom umjetnošću pokreta, promicanje plesne kulture među djecom i mladima te poticanje na interaktivni pristup različitim umjetnostima i obrazovnim sadržajima kroz pokret i ples.

Udrugu Ples i dijete - daCi Hrvatska osnovale su eminentne ustanove i pojedinci koji se profesionalno bave plesnim odgojem i obrazovanjem te tako djeci i mladima svojim radom omogućuju doživljaj i upoznavanje suvremene plesne umjetnosti i plesne kulture.

S članstvom u gotovo 30 zemalja svijeta, daCi je jedinstvena asocijacija pojedinaca i grupa koja promiče ideju da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost. Temeljni ciljevi daCi-a su omogućiti svakom djetetu da doživi ples kao stvaralac, izvođač i gledalac te se zalagati za pravo na očuvanje kulturnog nasljeđa uključivanjem svih oblika plesnog izražavanja.