Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 13:58

Besplatna projekcija filma “Koncentriši se, baba” u požeškom kazalištu

||| |||

Svjetskom online premijerom filma "Koncentriši se, baba" bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice u Sarajevu u petak 14. kolovoza 2020. otvoren je 26. Sarajevo Film Festival. Suradnjom udruge GFR FILM-VIDEO iz Požege i Gradskog kazališta Požega i uz veliko razumijevanje Sarajevo film festivala te Zagreb film festivala naši sugrađani će ovaj film imati priliku vidjeti u Gradskom kazalištu Požega u petak 9. listopada 2020. u 19:00. Za ovu posebnu priliku ulaz je besplatan.

Sredinom ove godine Grad Požega financirao je nabavu nove video opreme u Gradskom kazalištu Požega koja zadovoljava trenutne potrebe za kvalitetnom filmskom reprodukcijom. Uz novi, suvremeni „Panasonic“ LCD projektor vrijedan preko pedeset tisuća kuna Gradsko kazalište može se pohvaliti da napokon ima i odgovarajuće filmsko platno, dimenzija 6 x 4 m, koje se prema potrebi može koristiti i za vanjske projekcije jer uz fiksni postav ono ima i metalni okvir koje mu daje određenu mobilnost. Platno je vrijedno 25.000,00 kn, odnosno iz gradskog proračuna za ovu je opremu ukupno investirano preko 75.000,00 kn. Osim što otvara jednu novu dimenziju Gradskom kazalištu Požega za različite projekcije u sklopu vlastitih projekata i sadržaja, ova će oprema zasigurno naći svoju svrhu kroz obogaćivanje filmskog, odnosno kulturnog života Požege

- Stoga, draga naša publiko, ne propustite ovu jedinstvenu priliku i pogledajte izvrstan film kojim je otvoren 26. Sarajevo Film Festival, a premijerno će biti prikazan u našem kazalištu i našem gradu. Stavi masku, dođi u kazalište i uživaj u filmu! – poručuju iz Gradskog kazališta Požega.

Svoje ulaznice možete podići u Upravi Gradskog kazališta Požega od ponedjeljka do petka 10.00 – 17.00 sati i sat vremena prije projekcije filma na blagajni kazališta.