Četvrtak, 01 Listopad 2020 13:41

Članovi Fitness kluba Play na prijemu kod gradonačelnika Darka Puljašića

|||||| ||||||

Požeški Fitness klub Play nastupio je na 23. Prvenstvu Hrvatske u fitnessu i bodybuildingu, te na Europskom prvenstvu u bodybuildingu za muškarce i žene u Španjolskoj Santa Sussani te ostvario zavidne rezultate – 1. mjesto u Ekipnom prvenstvu Hrvatske, 3. mjesto na prvenstvu Europe u bodybuildingu (junior wellness) ostvarila je Anamarija Medak, dok je 6. mjesto na istom natjecanju u kategoriji junior bodyfitness osvojila Barbara Baketa.

Izvrsne rezultate postigli su i na Prvenstvu Hrvatske na kojemu je klub imao 12 natjecatelja. U seniorskoj kategoriji Men's physique niska (do 182 cm visine) državni prvak je Hrvoje Ivčetić, a među preostalih pet finalista još su bila tri predstavnika požeškog kluba. David Romić zauzeo je treće mjesto, Leon Ivankiv bio je četvrti, a Tomislav Ivčetić šesti. U seniorskoj kategoriji Men's physique visoka (iznad 182 cm visine) prvak je Josip Lukačević (Fitness klub Play). U borbi za titulu apsolutnog pobjednika kategorije Men's physique (bira se između pobjednika dviju kategorija), jednoglasnom odlukom sudaca laskavu titulu uzeo je Hrvoje Ivčetić, ispred klupskog kolega Josipa Lukačevića. Josip Lukačević pobjednik je i juniorske kategorije Men's physique, dok je Leon Ivankiv bio drugi, a još jedan član FK Play David Romić zauzeo je peto mjesto. U juniorskoj wellness fitness kategoriji natjecateljica FK Play Mia Mikliš bila je druga, dok je Anamaria Medak zauzela četvrto mjesto. Ovdje treba napomenuti da je ispred Mikliš bila samo Lara Santini, svjetska i europska prvakinja u ovoj kategoriji. U seniorskom wellness fitnessu Mia Mikliš bila je četvrta, a Anamaria Medak šesta. Nastupile su još tri djevojke požeškog kluba: Julia Klanjčić bila je peta u kategoriji bikini fitness, dok je Barbara Baketa zauzela peto, a Matea Kožić šesto mjesto u bodyfitnessu. U juniorskom muškom classic bodybuildingu prvak je Dino Berić, a u seniorskoj konkurenciji zauzeo je drugo mjesto. U seniorskom bodybuildingu Ivan Jendričko bio je četvrti.

Na njihovom uspjehu čestitao im je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Hvala vam u ime Grada Požege jer ste branili naše boje i čestitam vam na tome. Ovo je još jedan pokazatelj da u Požegi i županiji imamo kadra koji može konkurirati ne samo na području RH, nego i šire. Ovi mladi ljudi mogu pokazati svima nama kako se uz jedno odricanje, kvalitetne institucije i vrhunske trenere, mogu postići izvrsni rezultati. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Iz Fitness kluba Play zahvalili su Gradu Požegi na potpori koju im pruža u radu te naglasili kako sportski rezultati nose i sportsku odgovornost.

- Naime, natjecatelji Hrvoje Ivčetić, Mia Mikliš, Dino Berić, te naknadnom selekcijom i Oliver Franjić, svojim su rezultatima i formom zadovoljili kriterije kvalifikacije na nastup na svjetskom prvenstvu koje se održava ove godine u terminu od 23. do 26. listopada za juniore te od 5. do 8. studenog za seniore. Natjecanje će se održati u Španjolskoj u mjestu Santa Sussanau organizaciji svjetske organizacije bodybuilding saveza. – kazao je u ime kluba trener Antonio Furić, višestruko nagrađivani bodibilder.