Četvrtak, 24 Rujan 2020 11:40

Besplatan razgled grada u prigodi Svjetskog dana turizma

|| ||

Povodom Svjetskog dana turizma koji se održava 27. rujna, ove subote 26. rujna Turistička zajednica Grada Požege organizira besplatan razgled grada Požege u suradnji s Udrugom vodiča Požeško-slavonske županije. Polazak je ispred Gradskog muzeja u 10 sati.

Ovogodišnje obilježavanje je posebno po tome što je tema Svjetskog dana turizma „Turizam u ruralnim područjima“, a Hrvatska turistička zajednica je izradila novu on line brošuru u potpunosti posvećenu promociji kontinentalnog turizma pod nazivom Puna Inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti koja je dostupna na poveznici https://www.htz.hr/hr-HR/promo-materijali/brosure

Zbog novonastale situacije vezane uz epidemiju korona virusa, posljednjih nekoliko mjeseci Turistička zajednica nije organizirala besplatne razglede grada te ovom prilikom poziva sve sugrađane i goste da dođu na obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma.

- Razgled završavamo jednom odličnom degustacijom u Poklon shopu Luks u Županijskoj ulici gdje će Vina Romić predstaviti svoja vina, a imat ćemo priliku i degustirati Kuki kekse, izrađene po jedinstvenoj recepturi i na taj način pridonijeti upravo promociji lokalnih proizvoda na ruralnim područjima. Sve navedeno je za naše sugrađane i goste potpuno besplatno. Napominjemo da je u zatvorenom prostoru obvezno nošenje maski te dezinfekcija ruku pri ulasku, a na otvorenom prostoru držimo distancu. – poručuju iz Turističke zajednice.