Alati za pristupačnost

Komunalcu Požega d.o.o. isporučen je novi kamion za odvoz miješanog komunalnog otpada.

Komunalcu Požega d.o.o. isporučen je novi kamion za odvoz miješanog komunalnog otpada.

Komunalcu Požega d.o.o. isporučen je novi kamion za brže i lakše sakupljanje miješanog komunalnog otpada.

-Vozni park Komunalca Požega d.o.o. zahtjeva obnovu jer je dio vozila u lošem stanju. Odlučili smo se za kupovinu suvremenog vozila koje će prije svega olakšati rad našim djelatnicima, ali i omogućiti brže sakupljanje i odvoz miješanog komunalnog otpada. Radnici više neće morati kante dizati rukama, već će se to obavljati automatski, a pražnjenje spremnika trajat će 5-7 sekundi – pojasnio je Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o.

Zapremnina utovarnog prostora je 19 m3 čime će se smanjiti broj odvoza i istovara otpada na odlagalište Vinogradine.

- Zbog povećanog odvajanja otpada na kućnom pragu, od 1. ožujka ćemo ukinuti jedan plan odvoza, s pet na četiri. Odlučili smo stoga nabaviti veće komunalno vozilo kako bismo na odlagalište vozili veću količinu otpada odjednom – dodao je Lovrić.

- Ovo je vozilo koncepcijski potpuno drukčije od dosadašnjih koje Komunalac koristi. Nadogradnja je austrijske proizvodnje premium razine i predstavlja značajan pomak što se tiče brzine obavljanja posla, uštede na održavanju, ali i uštede goriva za oko 5 posto – istaknuo je Hrvoje Rogić, prodajni predstavnik dobavljača, O-K-TEH d.o.o.

Vrijednost kamiona je 207 tisuća eura bez PDV-a, odnosno 270 tisuća eura putem leasinga, uključujući PDV.

Na požeškim će se ulicama novi kamion naći već narednih dana, a odvoz prema novom Planu odvoza miješanog komunalnog otpada kreće 1. ožujka 2023. godine. Korisnici javne usluge sakupljanja komunalnog otpada će letak s novim planom odvoza dobiti uz uplatnice na svoje kućne adrese.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o.