Alati za pristupačnost

Održano finale 31. Božićnog malonogometnog turnira Požega 2022.

Jučer je završeno 31. izdanje tradicionalnog požeškog malonogometnog turnira koji se od 1992. godine igra u Sportskoj dvorani Grabrik (od 2015. SD Tomislav Pirc). Od 1992. do 2000. turnir se zvao "Slobodna zlatna dolina" dok od 2001. do danas nosi naziv "Božićni malonogometni turnir Požega".

Sjajno je bilo sinoć u požeškom Grabriku, četiri utakmice za kraj 31. Božićnog malonogometnog turnira Požega 2022. do vrha su napunile tribine i to s razlogom. Pao je rekord dvorane kada su sportska natjecanja u pitanju, na tribinama je bilo gotovo 1500 gledatelja, sva mjesta su bila puna, a po prvi put i svi prolazi i mjesta na stepeništima, nogometaši su imali atmosferu kakva se samo poželjeti može. A i gledatelji su također imali završnicu kakva se samo poželjeti može, konačnu nagradu, ponijele su ekipe Cor-a i Samsona, iako je prijelazni pehar ponovno u rukama Cor-a, teško se možemo odlučiti tko je tu pobjednik.
Pobjednik Cor d.o.o osvojio je 20 000 kn i donirao ih dječjem odjelu Opće županijske bolnice Požega. Dok je finalist Caffe bar Samson osvojio je 10 000 kn te ih je poklonio obitelji Kovačević iz Velike čija se osmogodišnja Ivona bori s leukemijom.

Na turniru je Matko Kovačević proglašen za najboljeg vratara, Valentino Podobnik sa devet golova najbolji je strijelac, a za igrača turnira je Ivan Jakešević. Ekipama i najboljim pojedincima, pehare, medalje i nagrade uručio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić. 

Izvor: Požeški športski savez