Alati za pristupačnost

Svečana dodjela stipendija

U Gradskoj vijećnici Grada Požege danas je održana svečana dodjela stipendija. Grad Požega je u akademskoj godini 2022./2023. ukupno dodijelio 52 studentske i 16 učeničkih stipendija, 33 studenta i 5 darovitih učenika su prošlogodišnji stipendisti dok je na današnjoj svečanosti stipendije primilo 19 novih studenata i 11 darovitih učenika koji su time također postali gradski stipendisti.
Studentska stipendija iznosi 185 eura i isplaćuje se kroz cijelu godinu tj. kroz 12 mjesečnih rata, dok učenička stipendija iznosi 70 eura, a isplaćuje se kroz 9 mjesečnih rata u školskoj godini. U gradskom je proračunu u 2023. godini za tu svrhu predviđeno 159.270,00 eura.

Na svečanoj dodijeli stipendija, stipendistima Grada Požege čestitao je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.
- Iznimna mi je čast da vas mogu pozdraviti i čestitati vam od srca. Nikada nije bilo lako studirati. Roditeljima je to financijsko opterećenje jer se studira u drugom gradu i troškovi su veliki. Grad Požega je u želji da se što više mladih obrazuje, što je najvažnije za razvoj ovog grada i države u kojoj živimo, u želji da vam pomognemo da se možete u potpunosti posvetiti učenju i napredovanju, studentske stipendije, ove godine, povisio za 40 posto. Uz studente koji već primaju stipendiju, kojima se također stipendija povećava, dodijelili smo 19 novih studentskih stipendija. Isto tako, kada je riječ o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola, njihov broj smo također značajno povećali. Uz dosadašnjih 5 stipendista, stipendije je dobilo još 11 darovitih učenika. Grad Požega trudit će se i dalje pomagati vam, ali ne samo stipendijama u studiranju već i stvaranjem uvjeta da se, kada jednom završite školovanje, imate kamo vratiti i da u Požegi bude radnih mjesta koja će vas čekati i tako vam omogućiti da nastavite živjeti u rodnom gradu - rekao je gradonačelnik.

Stipendistima je također čestitala i Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Odluka o stipendiranju učenika...

Odluka o dodjeli stipendija studentima...