Alati za pristupačnost

Dokumenti

Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega

Ususret pravoslavnog Božića i Nove godine, Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega, koje uz potporu osnivača Grada Požege djeluje od 2003. godine, i ove je godine organiziralo tradicionalni Božićni prijem. Prigodnom domjenku su uz vijećnike, prisustvovali i brojni prijatelji i gosti među kojima su bili i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, požeški paroh Nikola Petrović, predstavnici policije i gradskih tvrtki te ravnatelji ustanova.

Požeški paroh Nikola Petrović, pozdravio je sve okupljene te kratkom molitvom obilježio početak svečanog prijema. Uzvanicima je ponuđena tradicionalna božićna pogača koja u sebi sadrži novčić koji je znak velike sreće. Obilje radosti u 2023. godini čeka načelnika Policijske uprave požeško-slavonske, Željka Grgića, jer se upravo u njegovom komadiću pogače našao taj poseban znak sreće.

U ime srpske zajednice Požeško-slavonske županije prisutnima je čestitao Božić zamjenik županice Nikola Ivanović. Čestitkama su se pridružili i zamjenik županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.
- Čast mi je da vam u ime gradonačelnika Glavića i u svoje osobno ime mogu uputiti iskrene čestitke i nekoliko emocija koje idu uz ovo radosno vrijeme. Da bi radost i mir zajednice postala osobna sreća svakog pojedinca, potrebno je da u našim srcima stanuje empatija prema drugome. Ta empatija uvijek, ali baš uvijek, mora počivati na uključivosti. Ponosan sam što u našem gradu stanuje i stoluje uključivost. Stoga, na temeljima te uključivosti, svima vama koji slavite Božić po julijanskom kalendaru, mir božji i Hristos se rodi – rekao je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

FOTO: RVA