Alati za pristupačnost

Požeški športski savez ponovno organizira Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije

Požeški športski savez ponovno organizira Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije

Nakon duge četiri godine ponovno će biti organiziran Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško - slavonske županije. Posljednje, 18. izdanje Festivala održano je 11. 05. 2019. na Gradskom stadionu u Pakracu te je tako prošao cijeli jedan olimpijski ciklus bez Olimpijade vrtića.

Pakrac je bio domaćin i 2006. godine, a godinu poslije je županijsko natjecanje organizirano je u Lipiku. Svi ostali Festivali održani u Požegi (Stadion Slavonije / Sportsko - rekreacijski centar / Sportska dvorana Tomislav Pirc).

Domaćin 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško – slavonske županije trebalo je biti Kutjevo, a natjecanje je bilo planirano za 09. svibnja 2020. na tamošnjem Gradskom stadionu. Kako je u ožujku 2020. godine odlukom Stožera civilne zaštite došlo do prekida sportskih natjecanja zbog protuepidemioloških mjera oko korona virusa festival je otkazan te se nije niti održao te godine kao ni 2021. i 2022.

S obzirom da su ukinute epidemiološke mjere koje su ograničavale organizaciju sportskih događanja, Hrvatski olimpijski odbor je nedavno uputio poziv svim sportskim zajednicama na području Republike Hrvatske da se prijave za organizaciju 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji će se održavati u svibnju 2023. godine : "Uz veliki trud i zalaganje suradnika iz sportskih zajednica već 19. godinu kroz festival razvijamo u djeci sportski duh i postavljamo temelj za bavljenje tjelesnom aktivnošću. Cilj programa je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta." - stoji u pozivu HOO-a

Olimpijski festival dječjih vrtića provodi se temeljem Općih pravila i propozicija natjecanja koje su dostupne i na internetskoj stranici HOO-a https://www.hoo.hr/page/474.

Na 19. izdanju dječje Olimpijade mogu se prijaviti svi vrtići s područja Požeško-slavonske županije. To su DV "Radost" Požega, DV "Kockica" Lipik, DV "Maslačak" Pakrac, DV Požega ("Cvjetna livada" i "Rudinska"), DV Velika, DV "Svetog Leopolda Mandića" Požega, DV "Šareni svijet" Požega, DV "Tratinčica" Pleternica, DV "Grozdić" Kutjevo, DV Jakšić i DV "Bambi" Kaptol.

Djeca će se natjecati u atletici (trčanje na 50 metara, skok udalj i bacanje loptice) i malom nogometu, a ukupno će nastupiti preko 400 natjecatelja. Naslov pobjednika brani ekipa Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac koja je osvojila prva mjesta na posljednja dva Festivala koji su održani 2018. i 2019. godine.

 Svih 18 održanih Olimpijskih festivala dječjih vrtića održanih u Požeško - slavonskoj županiji organizirao je Požeški športski savez. Mjesto i vrijeme održavanja 19. OFDV PSŽ bit će poznato najkasnije do 13. ožujka.

Izvor: Požeški sportski savez