Alati za pristupačnost

Svečano otvoren teren s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije u Požegi

Svečano otvoren teren s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije u Požegi

Dana 6. veljače 2023. godine svečano je otvoren teren s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije u Požegi. Kako Grad Požega redovito ulaže u sportske objekte na području grada tako je i sada financirao pripremne radove za izgradnju nogometnog igrališta dok je umjetna trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 2,2 milijuna kuna. Uz glavni teren i novu zgradu zapadne tribine, u planu je izgradnja novog središnjeg terena i istočne tribine te povezati pješačkim mostom oba nasipa rijeke Orljave.

Na svečanosti otvorenja prisutni su bili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić, dopredsjednik županijskog nogometnog saveza i predsjednik NK Slavonija Tomislav Čabraja.

- Veselim se što je ovaj projekt završen, u ovaj objekt je do sada bilo ulagano više kozmetički, nije se puno ulagalo kapitalno. Ovo je jedna od kapitalnih investicija u ovom klubu i ovom gradu. Za dalje se veselimo projektima za tribinu, preporučujemo se Gradu Požegi i Hrvatskom nogometnom savezu da ti projekti uspiju – rekao je predsjednik Kluba Čabraja,
- Ovo je hvalevrijedan kapitalni objekt, ne samo kada je riječ o financijama, već i u sportskom smislu gdje će djeca, mladi imati mogućnost baviti se sportom i raditi u svim vremenskim uvjetima, tijekom cijele kalendarske godine. Siguran sam kako će kroz ovu investiciju koristi imati ne samo nogomet na području naše županije već i hrvatski nogomet u cjelini - naglasio je Drago Lucić, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.

Zamjenik županice Ferdinad Troha čestitao je prisutnima na uspješnom projektu. “Nogomet nas je puno puta razveselio i učinio ponosnima. Vjerujem da će i ovaj teren iznjedriti sportaše, nogometaše, koji će nas veseliti i činiti ponosnima. Čestitam Hrvatskom nogometnom savezu i Gradu Požegi što su pomogli da do toga dođe i nadam se da ćemo uskoro uživati u rezultatima ovog projekta,” rekao je Troha.

- Mi ćemo se sa svoje strane truditi napraviti tribinu i glavni stadion te urediti ovaj nogometni centar u Požegi da doista ti mladi ljudi koji vole nogomet imaju primjerene uvjete za to. Imamo plan, imamo volju i želju to završiti, to je ono što mogu danas ovdje obećati. Zahvaljujem se igračima koji su bili strpljivi i koji će se morati još malo strpjeti da se ovaj cijeli projekt završi, uvjeren sam da to što smo zamislili možemo napraviti uz pomoć svih vas – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Teren je prigodnim riječima otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.
- Ovo je 21. teren s umjetnom travom koji se otvara Hrvatskoj i zahvaljujem gradovima i općinama koji su dali svoj doprinos. Ovo je drugi teren koji se otvara na području Požeško-slavonske županije nakon Pakraca i stvarno me veseli da se ovako nešto napravilo i ovdje. Mi kao Savez apsolutno ćemo podržavati svaku inicijativu i to je glavni temelj, a sve to ide u pravcu onog što je i gradonačelnik rekao – sjajnih sportskih rezultata. Ovakvi tereni i ova djeca glavni su temelj toga. Daj Bože da više gradonačelnika i načelnika prepoznaju da je ovo budućnost i da je potrebno. Jer, vidjeli ste, nakon rezultata i trećeg mjesta u Katru, takvo jedinstvo može napraviti samo nogomet – rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik Nogometnog kluba Slavonija Tomislav Čabraja uručio je zahvalnice predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i gradonačelniku Požege Željku Glaviću.

FOTO: Slavonski.hr