Četvrtak, 26 Lipanj 2014 13:02

Provedite ljeto s Gradskom knjižnicom i čitaonicom

|||| ||||

Požeška Gradska knjižnica i čitaonice ovog ljeta nudi bogat program i niz aktivnosti za građane kako bi svoj odmor proveli aktivno, uz dobro štivo, druženje i kreativne aktivnosti. Zabava i edukcija namijenjena je svima, od onih najmlađih do najstarijih.

Tako će Požežanke i Požežani već u subotu, 5. srpnja od 09.00 do 13.00 sati, moći biti dio knjižnice bez zidova, projekta koji je dio Požeškog kulturnog ljeta, a u sklopu kojeg će svi zainteresirani imati mogućnost posjetiti knjižnicu na ulici, u Šetališnoj zoni, ispred zgrade suda. Osim posuđivanja i vraćanja knjiga, građani će se tijekom te subote imati priliku upisati u Gradskog knjižnicu po akcijskog cijeni od samo 50 kuna.

Za ovo ljeto predviđena su i dva nova programa za mlade, fotografska radionica te debatni klub kroz koju će mladi, raspravljajući o općim društvenim temama, naučiti argumentirati svoj stav i razvijati kritičko mišljenje. Debatna radionica održat će se u dva termina, a svi mladi koji su zainteresirani svoje slobodno vrijeme provesti razvijajući govorničke vještine, mogu se javiti putem maila ili Facebook stranice knjižnice. U suradnji s Povijesnim društvom Požega, 15. srpnja održat će se radionica iz povijesti okoliša nakon koje slijedi šetnja do Sokolovca.

Dječji odjel također je priredio bogat i raznolik program za svoje najmlađe čitatelje. Kamene slike, hobotnice u knjižnici, smiješno i veselo lice, samo su neke od edukativnih i kreativnih radionica za djecu koje će se preko ljeta odvijati u prostorijama knjižnice.

U sklopu kreativnih radionica za odrasle, održat će se radionica decoupage na pletenim košaricama, a po prvi puta održat će se i čitateljski klub. Uz kavu, posjetitelji će od knjižničara dobiti preporuke za knjige koje bi u hladovini ovog ljeta vrijedilo pročitati.

Glazbeni odjel pripremio je edukativno – filmski program pa će tako svi zainteresirani moći u knjižnici pogledati neka od najvažnijih filmskih ostvarenja. Tjedan hrvatskog filma, tjedan horora, znanstvene fantastike, dobre stare klasike i oskarovaca, samo su neki od filmskih tjedana koje je su osmislili djelatnici Gradske knjižnice.

Od 30. lipnja do 1. rujna, vrata Gradske knjižnice bit će otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 07.30 do 14.00 sati, utorkom i četvrtkom od 13.00 do 19.00 sati te subotom od 07.30 do 12.00 sati. Za informacije o svim ostalim aktivnostima posjetite web ili Facebook stranicu Gradske knjižnice i čitaonice gdje možete saznati sve što vas zanima.