Utorak, 07 Travanj 2020 09:22

Rušenje drveća s dvije strane Orljave je priprema za gradnju kružnih tokova

|| ||

Požežani su ovih dana pratili sječu stabala pored starog kolodvora i u dijelovima Gradskog parka pored Orljave. Iako djeluje zastrašujuće, sječa je priprema za velike građevinske zahvate koji bi u konačnici trebali olakšati život i prometovanje, i to ne samo stanovnicima u tom dijelu grada. Riječ je o rekonstrukciji državne ceste D38 Pleternica- Požega- Pakrac, a nositelj radova su Hrvatske ceste.

U sklopu rekonstrukcije u gradu Požegi izgradit će se šest kružnih tokova. To su spojevi Cerničke ulice i Luka puta, zatim Cerničke, Frankopanske i Štamparove ulice, Zrinske, Pavla Radića i Frankopanske ulice, kao i na križanju ulica Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira, zatim spoj ulice Kralja Zvonimira s Osječkom ulicom, te na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Industrijske. Upravo na tim lokacijama su počele pripreme što znači da će se najprije graditi rotori kod starog kolodvora i kod Zvečeva koji su najkritičniji za brži protok vozila.

Predviđeno je da se kroz ove radove na navedenim lokacijama u potpunosti riješi mreža podzemne infrastrukture te izgradi novi nogostup i biciklistička staza što će pridonijeti većoj prometnoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Izvor: Požega.hr/Požega.eu