Srijeda, 12 Veljača 2020 21:41

21. sjednica Gradskog vijeća održat će se 19. veljače 2020. godine

| |

Na idućoj, 21. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, naći će se 15 točaka dnevnog reda. Tako će gradski vijećnici u srijedu 19. veljače raspravljati o prijedlogu Odluke o usvajanju Strategije razvoja turizma Grada Požege od 2020. do 2027. godine, prijedlogu Godišnjeg izvješća o ostvarivanju programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske u 2019. godini, prijedlogu Odluke o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću Grada za 2020. godinu.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog Odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege, prijedlog Odluke o nekorištenju prava prvokupa za nekretninu u Požegi, u Ulici Julija Kempfa 2/1, kao i prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege (u k.o. Šeovci i k.o. Toranj).

Vijećnici će odlučivati i o prijedlogu Godišnjeg izvješća o ostvarivanju programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Požegu u 2019. godini, prijedlogu Statutarne Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Požege, o davanju suglasnosti na promjenu naziva Gradske knjižnice i čitaonice Požega, te o davanju prethodne suglasnosti na Statut Gradske knjižnice Požega.

Raspravljat će se i o prijedlogu Odluke o prihvaćanju Programa, te uvjeta i načina provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja za rekonstrukciju Trga Svetog Trojstva, o izmjeni Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora, kao i o prijedlogu Zaključka o korištenju proračunske zalihe za mjesec studeni i prosinac 2019. godine.

Na ovoj će sjednici Gradski vijećnici donijeti i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2020. godini, kao i odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege.

Dnevni red i svi materijali dostupni su ovdje.