Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 10:22

Ove subote - Okusi jeseni u Požegi - Bučijada, Kestenijada i požeško Martinje

|| ||

Ove subote u požeškoj šetališnoj zoni održat će se manifestacija „Okusi jeseni u Požegi“, na kojoj će se nuditi vrući pečeni kesteni, slastice, med, vrhunska vinska kapljicu i drugi proizvodi domaćih proizvođača rukotvorina, suvenira i delicija. Bit će tu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom domaćih porizvoda.

- Ovo je još jedna manifestacija koju organiziramo za naše građane i goste koji žele doći u Požegi i s nama uživati u bogatstvu jeseni. Na tradiciji temeljimo puno naših događanja, a ovo je jedno od njih koje je postalo prepoznatljivo. Drago mi je što smo i ove godine okupili preko 50 izlagača na sajmu, što potvrđuje da idemo u pravom smjeru te da ove manifestacije konačno postanu i prihodovne za naše lokalne proizvođače i obiteljska gospodarstva. - naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Program počinje u 10 sati svečanim otvorenjem i dodjelom nagrada medarima s 10. Županijskog ocjenjivanja meda, dok će u 11 sati vinski kardinal Vlado Bauer održati tradicionalni ceremonijal krštenja mošta. Za dobru atmosferu pobrinut će se TS „Zlatna dolina“.

- Ove godine na manifestaciju i jesenski sajam prijavljeno je pedesetak izlagača iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima. Od 10 sati za sve naše posjetitelje organiziramo uz Udrugu vodiča Požeško slavonske županije besplatan razgled grada koji održavamo već šestu godinu za redom kako bi našim sugrađanima omogućili da što bolje upoznaju svoj grad. – poručila je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ Grada Požege.

Uz to, Udruga vinara i vinogradara Stjepan Koydl ove godine obilježava svoju 52. obljetnicu postojanja i poziva sve posjetitelje dana 8. studenoga na degustaciju mladih vina požeških vinogradara od 19 sati u podrumu Udruge, Antuna Kanižlića 3.