Nedjelja, 22 Rujan 2019 11:28

U Požegi održana peta Likovna kolonija LZD-a Vile Velebita

||| |||

U organizaciji Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita" jučer je u Požegi održana peta Likovna kolonija koja je okupila dvadesetak slikara akademske provenijencije i umjetnika amatera iz Požege i šire. Nastavak je to započete aktivnosti na prezentaciji likovnih ostvarenja više umjetnika u našoj sredini, koju je započeo predsjednik društva prof.dr.sc. Josip Fajdić.

- Ovo je mali jubilej, tako da smo pribavili i atribuciju tradicionalnog druženja, a u tom smislu ćemo i nastaviti. Važno je naglasiti kako je većina sudionika ove naše kolonije ovdje već petu godinu, ljudi nam se vraćaju, a to govori u prilog tvrdnji kako se ugodno osjećaju. Trudimo se na razini našeg amaterizma pružiti domaćinsku uslugu, a umjetnici nama, kroz ovo jednodnevno druženje podare ono što su stvorili. Nadam se kako ćemo opet imati jednu vrsnu kolektivnu izložbu od ovih radova koji će biti danas ostvareni. Idućeg mjeseca imat ćemo izložbu radova s prošlogodišnje kolonije, a namjera mi je da ove radove prezentiramo i šire, ne samo u Požegi i Slavonskom Brodu nego i izvan Slavonije. - rekao je dr. Fajdić.

Umjetnike je u ime Grada Požege pozdravio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Nadam se kako će i ova likovna kolonija u organizaciji Vile Velebita biti plodonosna kao prethodne. Uvjeren sam kako će ova lijepa tradicija živjeti i dalje, a vama zahvaljujem što ste došli u naš grad, što ćete ovdje ostaviti dio svog umjetnički opus, sliku našeg grada onako kako ju vi vidite. - rekao je Troha uz čestitke organizatorima.

Foto: Slavonski.hr