Petak, 28 Lipanj 2019 09:59

Počelo je Požeško kulturno ljeto - očekuje nas bogat i zanimljiv program

| |

Turistička zajednica Grada Požege osmislila je vrlo zanimljiv, sadržajan i inovativan program ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta koje je službeno započelo 21. lipnja tradicionalnim paljenjem Ivanjskog krijesa, a nastavlja se već ovoga vikenda 39. Kulenijadom, pjesničkom i likovnom večeri Udruge Matko Peić te završetkom kazališne sezone.

U petak 28. i subotu 29. lipnja od 10 do 12 sati na brdu Sokolovac Udruga Požart, u suradnji s Udrugom vinara i vinogradara Stjepan Koydl, provodi likovnu koloniju i radionicu gline. Projekt su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Požega i Požeško slavonska županija, a provodi se u sklopu obilježavanja desete obljetnice održavanja Požarta. Prva izložba tada neformalne grupe autora održana je 2010. godine, a 2016. Požart je registriran kao Udruga za promicanje kulture. Cilj im je bio i ostao promicanje i pomicanje granica umjetnosti kao identiteta svakog pojedinca, ali i grada u kojem stvara i koji stvara. U predvečerje 28. lipnja, u 19 sati u caffe baru Aures Udruga zavičajnih pisaca i slikara Matko Peić organizira pjesničku i likovnu večer, dok će u 20 sati u Gradskom kazalištu Požega biti odigrana predstava „Hajdemo skakati po tim oblacima“.

U subotu 29. lipnja u požeškoj šetališnoj zoni od 10 do 13 sati održava se 39. požeška Kulenijada i Sajam antikviteta objedinjeni pod nazivom „Okusi kulena i vina“, dok su poslijepodne i večer rezervirani za XI. Požešku kriglu koja se održava u restoranu Stari Fenjeri u Turniću u organizaciji Udruge pivara Požega. Gradsko kazalište Požega za subotu je također pripremili bogat program koji započinje već u 11 sati predstavom za djecu „Idi pa vidi, Didi“, a nastavlja se u 20 sati predstavom Kazališne amaterske družine „Vesela družina Roberte Hood“ te koncertom Zdenke Kovačiček koji počinje u 21 sat na terasi Kazališne kavane. Noć je rezervirana za još jedan House party DJ Tope u Platinum-In-u.

U nedjelju 30. lipnja Udruga Požart na Gradskoj tržnici organizira „Pijačku izložbu“, u četvrtak 4. srpnja svoju knjigu pod nazivom „Gradske kćeri“ predstavit će Vlado Rajić, dok je 6. srpnja rezerviran za Moto susret u organizaciji Moto kluba Independent. Ovogodišnji susreti održat će se u Eminovcima, u novom Clubhouseu. U utorak 9. srpnja u šetališnoj zoni održat će se tradicionalna Večer češke i slovačke kulture, 27. srpnja u Tom klubu „Žestoko protiv vrućine vol. 13“, dok je 27. i 28. srpnja Požega domaćin Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama što ga organizira Moto klub Požega Promet.

Ne zaboravimo spomenuti i radionice za djecu „Muzejsko ljeto za djecu“ koje će se održati 11., 18. i 25. srpnja te 1. kolovoza od 9 do 11 sati u Gradskom muzeju Požega.

Želimo vam ugodno i zabavno ljeto u Požegi ...