Srijeda, 12 Lipanj 2019 13:49

Za potpore u turizmu Grad Požega ove će godine izdvojiti 200 tisuća kuna

| |

Grad Požega raspisao je javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2019. godinu, s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada. Riječ je o projektu kojega je u rujnu prošle godine pokrenuo Grada Požega kada je za tu svrhu izdvojeno 145 tisuća kuna iz proračuna i to za čak 50 novih ležajeva. Ove godine u proračunu je predviđeno 200 tisuća kuna, a detalje o potpori na konferenciji za medije prezentirali su gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

- Odlučili smo se na ovu potporu jer glavni ograničavajući faktor u ovom gradu u smislu bavljenja ozbiljnim turizmom upravo je nedostatak smještajnih kapaciteta. Rezultat od 50 ležaja u nekoliko mjeseci doista je fantastičan i namjera nam je motivirati i pomoći svim ljudima koji su voljni krenuti u poduzetničku avanturu u sklopu turističke ponude grada Požege i šire. Požega je bogata turističkim potencijalima i prekrasnim prostorima i želimo pomoći našim sugrađanima da te kapacitete stave u funkciju. Pri tom želimo posebno pomoći onima koji žele podići kategorizaciju jer grad Požega treba biti turistički grad, ali grad s vrhunskom turističkom ponudom. Mi se ne možemo oslanjati na masovnost, već na kvalitetu i izvrsnost. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Grada Požege za 2019. godinu, a dodjeljuje se za povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, ostvarenje boljih turističkih rezultata, promociju turističkih potencijala Grada Požege, te unapređenje i proširenje turističke ponude. Potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Grada Požege i koje ispunjavaju uvjete.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava u Proračunu Grada Požege za 2019. godinu, a najkasnije do 15. prosinca. Prijave s dokumentacijom se dostavljaju Povjerenstvu za potpore u turizmu Grada Požege, na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijava za dodjelu potpora u turizmu – ne otvaraj“ i to putem pošte ili neposredno u pisarnici Upravnog odjela za samoupravu.

Za detalje pogledajte ovdje.