Petak, 17 Svi 2019 08:11

Prvi sastanak akcijske grupe za turizam u Požegi

|| ||

Sastankom u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić i direktorica Turističke zajednice Grada Požege okupili su jučer turističke djelatnike koji će se sastajati jednom mjesečno i donositi konkretne akcije prema podizanju kvalitete u destinaciji i kreiranju požeške urbane priče.

Ova akcijska grupa za turizam pokrenuta je radi stvaranja strateških grupa i turističke strategije grada koje će objediniti sve dionike turizma i stvarati turističke proizvode spremne za goste i zainteresirane turističke agencije.

Povod ovog sastanka jest stvaranje smislenih interesnih grupa koje će raditi na terenu, pripremati ponude i turističke paket aranžmane. Razlog ovih sastanaka svakako su i Dani hrvatskog turizma koji se u Slavoniji održavaju od 2.-5. listopada, a koji zahtjevaju intenzivne pripreme i za turističke djelatnike koji će pohoditi Slavoniju u tom terminu te posjetiti i našu destinaciju kroz izlete i obilaske. Cilj je također da se u program gradskih manifestacija uključi što veći broj gradskih udruga koje mogu doprinijeti kvalitetnijim događajima u gradu.

Gradonačelnik je naglasio da ne postoji konkurencija u destinaciji i da je izuzetno važno raditi na zajedništvu da kao partneri svi zajedno upravljamo kvalitetom u destinaciji te da je svatko tko želi dobrodošao u ovu turističku priču. Ujedno je naglasio da smo se u sklopu brendiranja strateški orijentirali na cikloturizam te da je plan ići u tom smjeru.

Direktorica turističke zajednice pojasnila je da svaki turistički subjekt u destinaciji mora raditi individualno na svojoj kvaliteti i promociji te stvarati doživljaj za svoju nišu gostiju. Također, je spomenula važnost društvenih mreža čime svi zajedno trebamo isticati naše turističke priče.

Članovi ove akcijske grupe dobili su zadatke da unutar svojih udruga i grupa do sljedećeg susreta pripreme svoje proizvode i usluge, njihove ponude, što je to čime mogu doprinijeti cjelokupnoj destinaciji, kakav doživljaj mogu pružiti gostu i niz drugih kvaliteta koje trebaju zadovoljiti kako bi mogli računati na njih. U međuvremenu će kontaktirati ostale sudionike u turizmu koji se, također, mogu javiti i u Turističku zajednicu Grada Požege sa svojim ponudama, proizvodima i uslugama.

Sljedeći sastanak zakazan je za sredinu lipnja kada će biti formirane strateške grupe s detaljnim informacijama prema kreiranju novih turističkih proizvoda.

Tekst i foto: Silvija Podoljak