Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 11:11

Tko kuha najbolji čobanac - natjecanje 1. svibnja u parku kraj Orljave

|| ||

Natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca održat će se već tradicionalno 1. svibnja u parku pokraj Orljave. Na natjecanje su danas na konferenciji za novinare pozvali građane i majstore čobanca gradonačelnik Darko Puljašić i Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško – slavonske županije.

- I ove godine tradicionalni Požeški kotlić okupit će preko 40 natjecatelja, a pozivam i naše sugrađane. Ova tradicionalna gastro manifestacija još jedna je prigoda da pokažemo sve bogatstvo koje ima Požega, Požeština i Slavonija. Sigurno će biti lijepo i ugodno druženje uz ukusnu i besplatnu hranu jer lovci će kuhati za građane te za humanitarne potrebe. Dođite, proveselimo se i nastavimo ovu našu dobru tradiciju. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Svaki natjecatelj imat će osigurano mjesto za kuhanju, a dobit će meso, drva i vodu. Kotlić i sve začine trebaju ponijeti sa sobom, a kotizacije neće biti. Svečano otvorenje natjecanja je u 10:45 sati, dok je proglašenje pobjednika predviđeno za 15:00 sati. I ove godine u organizaciju manifestacije uključio se Lovački savez Požeško – slavonske županije koji će za ovu prigodu kuhati oko 500 litara lovačkog čobanca.