Petak, 01 Veljača 2019 13:21

Grad Požega u 2018. godini dodijelio je 145 tisuća kuna potpora u turizmu

||| |||

Grad Požega sredinom rujna prošle godine raspisao je javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2018. godinu, s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada. Da je ova inicijativa urodila plodom govori podatak kako je do kraja prošle godine za ovu svrhu izdvojeno 145 tisuća kuna iz proračuna Grada Požege i to za 50 novih ležajeva. Svoje zadovoljstvo interesom za ostvaranje potpora izrazio je i gradonačelnik Darko Puljašić koji je danas obišao jedan od novootvorenih smještajnih kapaciteta, ruralnu kuću za odmor „Goodlife“ u vlasništvu Ivana Majetića.

- Sretan sam i zadovoljan jer su upravo ovi mladi ljudi ostvarili ono što je bio cilj Grada Požege i na tome sam im zahvalan. To je ono što mi želimo u budućnosti – ulaganje u vlastite kapacitete, u naše ljude i mlade poduzetnike. Požega je uistinu posebna destinacija, a mi moramo omogućiti našim posjetiteljima da dođu i vide kako je kod nas lijepo živjeti. – rekao je gradonačelnik Puljašić te dodao kako će se s dodjelom potpura u turizmu nastaviti i u 2019. godini.

Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Grada Požege za 2018. godinu, a dodjeljuje se za povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, ostvarenje boljih turističkih rezultata, promociju turističkih potencijala Grada Požege, te unapređenje i proširenje turističke ponude. Potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogli su biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Grada Požege i koje ispunjavaju uvjete.