Srijeda, 04 Srpanj 2018 08:35

Izravno u 2. programu Hrvatskog radija - u emisiji Sunce na prozorčiću predstavit će se Kutjevo, Požega i Pleternica

| |

Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, uz potporu Grada Požege i u suradnji s HRT2 - Program hrvatskog radija, domaćin je emisiji „Sunce na prozorčiću“ koju vode popularni voditelji Mirko Fodor i Andro Tomović. Emisija će se emitirati u živo, u četvrtak 5., petak 6. i subotu 7. srpnja iz tri grada i tri restorana u Kutjevu, Požegi i Pleternici i to u vremenu od 10 do 14 sati. Gostovat će čelnici gradova, voditelji restorana, glavni kuhari, direktorice turističkih zajednica, predstavnici KUD-ova, društava i udruga, tamburaški sastavi, predstavnici OPG-ova proizvođača autohtone hrane, kulenari, poznati proizvođači vina i vinarije, kulturni i sportski djelatnici i turistički objekti i destinacije.

- Za nas iz Udruge za baštinu, kulturu i tradiciju „Požeški čuvari baštine“ ovo je veliko priznanje za naš rad i brojne manifestacije koje organiziramo na području Požeštine zajedno s našim tjednikom Kronika požeško-slavonska. Sada ćemo moći široj javnosti hrvatske i dalje predstaviti naše gastro, etno i eno manifestacije. I ova emisija dat će još samo jedan vjetar u leđa nama iz Požeških čuvara baštine, a bolje ćemo predstaviti i niz naših gradova, njihovih razvojnih planova u turizmu, njihovih voditelja turističkih zajednica i predstaviti i njihove manifestacije – istakao je predsjednik Udruge Vladimir Protić koji je u goste kao sugovornike pozvao još mnogo sudionika.

Osim što se svaki dan emisija emitira iz drugog grada, studio će biti smješten u jednom od naših poznatih restorana - u Kutjevu u Restoranu Schon blick, u Požegi u restoranu Hotela Grgin Dol, a u Pleternici u Etno kući Bello. Osim prezentacije samog objekta u emisiji će se kuhati i neko od autohtonih jela, a o receptu, pripremi i samom spravljanju govorit će glavni kuhari. Uvijek će se nastojati sljubiti i najbolje vino uz jelo, koje će uraditi netko od lokalnih vinara i vinarija. Emisija će ugostiti i domaće proizvođače najbolje i ekološki prihvatljive hrane, domaće slavonske suhomesnate delicije, ali i kulturne djelatnike, glazbenike, kulturno umjetnička društva i članove vrijednih udruga s područja Požeštine.