Ponedjeljak, 21 Svi 2018 14:05

Kako živjeti zdravo? Odgovor je - dođite na manifestaciju Požega zdravi grad

||||| |||||

Već tradicionalna, 16. po redu manifestacija „Požega, zdravi grad" ove se godine održava u subotu, 26. svibnja s početkom u 9 sati. Manifestacija se održava kao dio Međunarodnog dana sporta i rekreacije, najznačajnije i najmasovnije međunarodne manifestacije sporta i sportske rekreacije kojom se potiče pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom stilu života.

Ovogodišnja manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege objedinjuje nekoliko događaja u cilju promicanja zdravog načina života. U parku pokraj spomenika Nikoli Tesli (prekoputa starog autobusnog kolodvora) predstavit će se brojne požeške sportske i rekreativne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, planinari HPD Gojzerica idu na izlet Požeškom gorom, dok u 11,30 sati počinje 5. Biciklijada.

Kakav nas sve program očekuje predstavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

- I ove godine pripremljene su sportske radionice – Studio ARTina pripremio je radionice “Vježbajte s Misicama” te prezentaciju plesa i joge, Studio Body Art dolazi sa svojim programom “Body and Soul”, ŠD Lopta prezentirat će Školu rukometa, a Karate do klub Požega predstavit će rad svog kluba. Bit će organiziran i sajam zdravih proizvoda kao prilika za prezentaciju poljoprivrednim gospodarstvima te ostalim sportskim i kreativnim udrugama s područja grada. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će dobiti mogućnost registrirati svoje bicikle na štandu policije. - najavila je Podoljak.

U organizaciju ovogodišnje manifestacije su se uključili i HPD Gojzerica i BBK Požega.

- HPD Gojzerica ovdje je zbog promicanja planinarstva, sporta i zdravog načina života. Organiziramo rekreativni izlet po Požeškoj gori u trajanju oko sat i pol. Izlet je namijenjen svim dobnim skupinama, a okupljanje je u Parku kod spomenika Nikoli Tesli u 8,30 sati. Povratak je predviđen u 11,00 sati, tako da svi koji žele mogu sudjelovati i u ostalim zbivanjima. – rekao je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković dodajući kako će u parku biti i štand društva na kojem će se svi zainteresirani moći upoznati s radom društva te popuniti pristupnicu.

Organizaciju ovogodišnje „Biciklijade grada Požege“ preuzeo je Brdsko biciklistički klub Požega. Biciklijada je rekreativnog karaktera i kao takva nije utrka. Vozit će se uz pratnju policije gradskim ulicama do Emovačkog luga.

Sve sugrađane i njihove goste pozvao je da se odazovu gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Sve vas pozivamo da sudjelujete, da dođete vidjeti čime se sve naše sportske udruge bave i na koji im se način možete pridružiti. Grad Požega i Turistička zajednica nastavit će promovirati Požegu kao zdravi grad, grad u kojem je zdravo živi. Imamo naša brda i dolina koje nastojimo promovirati, a ovo je svakako jedan od najboljih načina. – poručio je gradonačelnik Puljašić.