Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 12:41

Ovoga vikenda 17. Požeški Plesokaz

| |

Požega je ponovno ovog vikenda središte plesa, ne samo Hrvatske nego i regije, i to zahvaljujući 17. Požeškom Plesokazu, čije je domaćin i organizator UO Plesna radionica Ilijane Lončar. Ovaj plesni vikend ugostit će pet stotina plesača iz 46 plesnih ansambala, 29 gradova i 5 država. Požeški Plesokaz održat će se od 2. do 4. ožujka s početkom u 19 sati u Gradskom kazalištu Požega.

Tako će ovoga vikenda u Požegi, uz plesne škole i radionice iz cijele županije, zaplesati i plesači iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Samobora, Pule, Šibenika, Splita, Zadra, Čakovca, Siska, Karlovca i mnogih drugih gradova Lijepe naše te gosti iz Slovenije, točnije iz Brežica, Vrhnike, Krškog i Ljubljane, iz Makedonije plesači iz Kumanova i iz Srbije plesači iz Novog Sada.

Prva večer rezervirana je za suvremeni ples i klasični balet, a predstavit će se 15 ansambala od kojih se mogu istaknuti Umjetnička škola iz Poreča sa svojim kvartetom, nesvakidašnja plesna skupina Divertimentno iz Zagreba, a program prve večeri zatvorit će balet Pučkog otvorenog učilišta Kutina sa svojim Pas de deux iz baleta Orašar. Druga večer također je posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu, a tu će se predstaviti novih 17 ansambala, škola i grupa među kojima su Plesni teatar Sjene iz Šibenika, Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, City dance Studio iz Novog Sada i brojni drugi.

Treća večer je večer urbane plesne estetike, večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.

- Mnogobrojni su gosti, čak 20 ansambala, klubova i studija. Iz Kumanova nam dolaze dance studio Mak, Plesni klub Megablast višestruki hrvatski, europski i svjetski prvaci, kao i dragi gosti Vruća čokolada iz Splita, a za kraj cjelokupnog 17. Požeškog plesokaza tu je prava step poslastica, popularni studio Step by Step čije su formacije osvojile svjetsko zlato 2017. godine, a široj javnosti poznati su i kao finalisti Super talenta. – najavila je Ilijana Lončar.

U tri festivalska dana bit će preko 300 noćenja u požeškim smještajnima kapacitetima što dokazuje da je Plesokaz kao jedinstvena manifestacija kroz proteklih 17 godina postao važan dio kulturne i turističke ponude ne samo grada i županije već i cijele Slavonije, a prepoznatljiv je i diljem Hrvatske. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Ulaznice za sve tri večeri po cijeni od 30 kuna možete kupiti sat vremena prije programa na blagajni kazališta ili rezervirati putem linka.