Petak, 19 Siječanj 2018 11:35

U tijeku pripreme za požeško Vincelovo - na snazi posebna regulacija prometa

| |

I ove godine Požega će ugostiti predstavnike brojnih udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske sutra, 20. siječnja na Trgu Svetog Trojstva, na već tradicionalnoj, jedanaestoj po redu manifestaciji „Vincelovo u Požegi“. Pripreme su u punom zamahu jer ovogodišnja manifestacija okuplja više od 200 sudionika koji će svoje proizvode i autohtone specijalitete predstaviti na 25 štandova, pet kućica i 15 stolova.

Manifestacija se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega i pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske obrtničke komora, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

Požežani i njihovi gosti i ove će godine uživati u kontinentalnim i jadranskim specijalitetima a uz odličnu eno i gastro ponudu posjetitelje će zabavljati Libreto band. Početak će obilježiti potpala vincelovske vatre i simbolična rezidba trsa, a programu koji počinje u 10:40 sati, prethodit će Obrtnički forum, stručni skup koji će se održati u Gradskoj vijećnici kojemu će prisustvovati predsjednici Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, čelnici grada i županije te predstavnici ministarstava.

Zbog održavanja Požeškog Vincelova i projekta „Zeleno – plavo“ na snazi je i posebna regulacija prometa. Promet preko Trga Sv. Trojstva će se odvijati normalno, osim što će glavno parkiralište na Trgu Sv. Trojstva biti zatvoreno od petka 19. siječnja od 6 sati ujutro do ponedjeljka 22. siječnja 2018. do 12 sati.