Utorak, 04 Travanj 2017 13:29

Ministar državne imovine Goran Marić u radnom posjetu Požeško - slavonskoj županiji

|||| ||||

Ministar državne imovine Goran Marić danas je bio u radnom posjetu Požegi prilikom kojega je održan sastanak u Županijskoj vijećnici gdje se susreo sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem te drugim gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije. Na sastanku se razgovaralo o imovini na području županije koja je u vlasništvu države, a koja godinama sustavno propada.

- Poznato je kako želimo staviti u gospodarsku aktivnost i one "mrtve kapitale", a gdje je država vlasnik. Tu je prije svega Končarevo odmaralište na Zvečevu koje želimo staviti u punu funkciju. Ministar se tijekom ovog posjeta i sam uvjerio kako je to biser u turističkoj ponudi ove županije, no nažalost, napušten i devastiran. Danas smo razgovarali i s gradonačelnicima i načelnicima o problematici određenih čestica vezano uz zemljište, a danas ćemo obići i nekoliko tvrtki u Požegi, prije svega u Orljavu gdje smatramo da Orljava treba imati drugi model, pristup i mogućnost za razvoj gospodarske aktivnosti. Tu je i prostor ETE koji je ugašen prije nekoliko godina i koji će ministar obići, ali vjerujem da smo i tu pronašli dio rješenja za gospodarsku aktivnost – rekao je tom prilikom Alojz Tomašević, župan Požeško – slavonske županije.

Ministar Marić je također potvrdio kako se traže brza rješenja ponajprije za Zvečevo i "Orljavu".

- Vlada ima razumijevanja i za Slavoniju i za ovu županiju. Kao ministar u Vladi učinit ću ono što mogu da nađemo model kako riješiti Zvečevo i Zvečevo će biti u funkciji. Neće proći toliko godina koliko je prošlo od rata, neće proteći ni jedna godina, a da se to ne riješi. Obići ćemo i druge bitne poslovne subjekte a među njima je i "Orljava". Teško je ispraviti nešto što je jednom netko davno zamislio. Ne znam u kojim okolnostima i kojom poslovnom logikom se vodilo da se tvornica napravi u zatvorskom okrugu ali, budućnost te tvornice nije u zatvoru, budućnost je izvan i naći ćemo i tu model kako će ona biti izvan zatvora – rekao je ministar Marić.

Ministar je istaknuo kako Vlada RH ima razumijevanja za Požeško – slavonsku županiju i kako će se nastojati sve probleme riješiti u nadolazećem periodu.

- Ovom kraju treba vratiti život, Slavonija treba hraniti Hrvatsku, a zapravo joj je oduzet dostojan život - dodao je ministar te najavio da će Vlada svojim mjerama pridonijeti revitalizaciji ovog kraja.