Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 12:41

Pozitivno poslovanje Tekije d.o.o. u prošloj godini - u 2017. počinju radovi na projektu Aglomeracija

|||| ||||

Ulaganja, poslovni planovi i rezultati tvrtke Tekije d.o.o. na području Požege i Požeštine u 2016. te planovi za 2017. godinu bili su tema danas održane konferencije za novinare na kojoj su planove ulaganja, sanacije i izgradnje iznijeli gradonačelnik Vedran Neferović i direktor Tekije d.o.o. Ante Kolić.

Kao i dosadašnjih godina, financijsko poslovanje tvrtke Tekija d.o.o. u 2016. godini bilo je pozitivno. U prošloj se godini najviše radilo na vodoistražnim radovima od kojih se posebno ističe pronalazak bogatog izvora na području Striježevice čime bi Požega i Požeština dobile vrlo značajan i kvalitetan izvor pitke vode. U prošloj godini radilo se i na području Treštanovaca gdje su bušena tri zdenca koji se nalazi u fazi ispitivanja.

Uz potporu Grada Požege riješen je problem izgradnje crpne stanice na Glavici, a Grad je svojim sredstvima sufinancirao i vodoistražne radove na crpilištima te radove na sanaciji u Ulici sv. Josipa, fra Grge Čevapovića te na području Drškovaca.

Kada je u pitanju odvodnja, u prošloj godini najviše pažnje i truda uloženo je u pripremu dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih problema kako bi ove godine mogao zaživjeti projekt Aglomeracije. Riješen je i problem stare kanalizacijske mreže, oborinske odvodnje te vodoopskrbne mreže na Trgu sv. Terezije, a ove će se godine raditi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja. Radilo se i na pripremi za projekta odvodnje otpadnih voda na području ulica Borisa Hanžekovića, Jagodnjak i Zagrebačke koje se smatraju ključnima za rješavanje na području grada.

- U ovoj godini možemo očekivati početak radova u Jagodnjaku, regulaciju vodotoka Vučjak i izgradnju kanalizacije, rješavanje oborinske odvodnje na području Zagrebačke ulice preko našega crpilišta u Orljavu koje je treća crna točka u sustavu odvodnje, nakon Jelačićeve ulice i Ulice sv. Roka, kojim bi se riješio problem plavljenja. Ulica Borisa Hanžekovića je četvrtka crna točka gdje ćemo riješiti pitanje odvodnje kada riješimo određene imovinsko-pravne probleme – dodao je direktor Kolić.

Na tu se temu nadovezao i gradonačelnik Vedran Neferović.

- Ulica Borisa Hanžekovića godinama je imala problem s oborinskom odvodnjom s Glavice, a ovim zahvatom Tekije problem će biti riješen. Grad će paralelno raditi na asfaltiranju i izgradnji nogostupa u ovoj ulici za što će ovaj tjedan biti raspisan natječaj, a procijenjena vrijednost je oko 1 milijun kuna. Time bi Tekija i Grad zaokružili jednu cjelinu kada je u pitanju taj dio grada. Kada je u pitanju vodotok Vučjak, radit će se kanalizacija u onome dijelu u kojemu nedostaje te regulacija vodotoka u suradnji s Hrvatskim vodama – dodao je gradonačelnik Neferović.

U Geoinformacijski sustav uveden je i snimljen svaki metar mreže sustava za vodoopskrbu, a isto se radi i kanalizacijskom sustavu odvodnje. Uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obnovljena je zgrada Tekije d.o.o. što je rezultiralo uštedom plina za grijanje od 300 posto.