Četvrtak, 09 Veljača 2017 12:16

Grad Požega zatražio pojačan izlov lisica, a Ministarstvo poljoprivrede odbilo zahtjev

|| ||

Pojava velikog broja lisica u samom središtu Požege već duže vrijeme predstavlja problem građanima. Zbog toga je Grad Požega održao sastanak s predstavnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Županijske uprave za ceste, županijskog lovačkog saveza i Policijske uprave na kojemu je zaključeno kako se problem lisica treba riješiti „na izvoru“, odnosno kako je potrebno zatražiti dozvolu za pojačani izlov lisica u okolnim lovištima.

Sukladno tome, Grad Požega uputio je zahtjev za pojačani izlov Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju koje je potom zatražilo od lovoovlaštenika da dostave zapisnike o utvrđivanju brojnog stanja divljači iz čega je, naime, vidljivo kako ne postoji povećan broj lisica te stoga nadležno ministarstvo nema zakonskog temelja izdati naredbu, odnosno donijeti rješenje o pojačanom izlovu lisica.

S obzirom na to da dozvola nije dobivena, lovci u ovom trenutku nisu u mogućnosti krenuti u pojačani izlov lisica te će se morati pronaći drugo zakonom dozvoljeno rješenje problema.