Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 20:05

Ovoga vikenda 15. Požeški Plesokaz

|||| ||||

Požega je ponovno ovog vikenda središte plesa, ne samo Hrvatske nego i regije, i to zahvaljujući 15. Požeškom Plesokazu, čije je domaćin i organizator Plesna radionica Ilijane Lončar. Ovaj plesni vikend ugostit će 480 plesača iz 41 plesnog ansambla, 21 grada i 3 države.

Tako će ovoga vikenda u Požegi, uz plesne škole i radionice iz cijele županije, zaplesati i plesači iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Samobora, Pule, Šibenika, Splita, Zadra, Čakovca, Siska, Karlovca i mnogih drugih gradova Lijepe naše te gosti iz Gradiške iz Bosne i Hercegovine i Logateca iz Slovenije.

Ovaj cijenjeni međunarodni plesni festival ove godine vodi hrvatska glumica Doris Pinčić Rogoznica, a svi zainteresirani moći će pogledati i predstavu “Ti” u izvedbi profesionalnih plesnih umjetnika Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića koja je na programu u subotu i nedjelju u 17 sati. Za sve goste Plesokaza organiziran je dodatni program pa će se tako u subotu, 27. veljače u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” održati plesno druženje uz contemporary – high energy flow radionicu koju vode Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, a u nedjeljno plesno druženje uz fusion jazz radionicu vodit će Josipa Lujanović. Tijekom oba dana festivala u Galeriji Ciraki bit će otvorena izložba fotografija autorskog dvojca Željka Milakovića iz Požege i Mladena Božičkovića iz Nove Gradiške koji su tijekom godina fotoaparatom pratili Plesokaz.

- Pozivamo sve građane i zaljubljenike u pokret i ples na ovu jedinstvenu manifestaciju. Subota, 27. veljače posvećena je klasičnom baletu i suvremenom plesu, a nedjelja, 28. veljače je večer show, jazz, hip hop, break i step plesa – poručila je Ilijana Lončar.

Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Ulaznica još ima i možete ih rezervirati na broj 098 884 057 te putem Facebook stranice Požeški Plesokaz i Plesna radionica Ilijane Lončar ili ih kupiti sat vremena prije programa na blagajni kazališta.