Utorak, 19 Siječanj 2016 13:50

"Kućna dostava knjiga" za starije i nemoćne te osobe s invaliditetom

|||| ||||

Usluga kućne dostave knjiga od sada je dostupna i u Požegi i to zahvaljujući Udruzi za razvoj i unaprjeđenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH te Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Riječ je o usluzi koja se provodi u sklopu projekta „Ljepše je stariti u zajedništvu“, a obuhvaća besplatnu dostavu knjiga i druge neknjižne građe na kućnu adresu korisnika. Još jedan je to korak na putu da knjiga postane dostupna doista svima.

- Došli smo na ideju dostave knjige na kućne adrese starijima i nemoćnima te osoba s invaliditetom. Udruga već niz godina ima plan i došlo je do njegove realizacije kako knjižnicu i dio kulture dostaviti u kuće naših korisnika, tj. naših članova. Projekt želimo dalje i kvalitetnije razvijati i vjerujem da će i Ministarstvo kulture, zajedno s nama i Knjižnicom, prepoznati nastojanje da osobama s invaliditetom i starijima i nemoćnima približimo građu koju knjižnica posjeduje - rekao je Marinko Zeljko, predsjednik Udruge.

- Gradska knjižnica i čitaonica rado je pristala sudjelovati u ovom projektu budući da je cilj projekta povećanje kvalitete života osobama smanjene pokretljivosti i sličnih tegoba, ali na način da im se približi knjiga i čitanje što je i naša osnovna misija i djelatnost – dodala je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Iz Udruge pojašnjavaju kako je usluga namijenjenima osobama koje zbog dugotrajnih fizičkih ograničenja, invaliditeta ili starosti i nemoći nisu u mogućnosti posjećivati knjižnicu, a stanuju na području Grada Požege i prigradskih naselja. Dostava knjiga obavlja se svakih 2O dana na kućnu adresu korisnika, prilikom čega je moguće posuditi najviše 3 knjige i 3 primjerka neknjižne građe. Članska iskaznica i godišnja članarina plaća se jednokratno po povlaštenoj cijeni od 35,00 kn. Korisnici će dobiti katalog s prijedlogom naslova koje mogu posuditi ili zatražiti pojedine naslove prilikom kontakta s ovlaštenim djelatnikom Udruge.

Prijave za korištenje usluge obavljaju se telefonskim putem na broj 271 478, pisanim putem (poštom, e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ili osobno na adresu Udruge Vladka Mačeka 4, Požega.