Četvrtak, 02 Srpanj 2015 13:08

Susret gradonačelnika s novinarima

|||| ||||

- Vjerujem da smo odnose između medija i grada podigli na razinu da dovoljno brzo dobijete informaciju koju tražite. Ponekad i vi u „stisci" zbog neke teme očekujete bržu reakciju, no da bi svi podaci i informacija koje se tražite došle do vas morate imati malo razumijevanja. Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti na profesionalnoj razini i da neće biti primjedbi ni s vaše, niti naše strane - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović novinarima na neslužbenom susretu, te im zahvalio na suradnji. Naglasio je kako želi da u interesu svih da građani dobiju točnu i objektivnu informaciju.

Kako je jučer u Ogulinu održana sjenice Predsjedništva Udruge gradova, kojoj je gradonačelnik Neferović potpredsjednik, informirao je i o aktualnim problemima proračunskih sredstva. U svim gradovima problemi smanjenih sredstava proizlaze i mjera tzv. mini porezne reforme Vlade RH. Kako je rekao - U planiranju od 2013. krenuli smo na temelju tadašnjih sredstava i željeli smo rješavati većinu problema, posebno uz financiranje iz europskih fondova. Nastojali smo da Grad pripremi dokumentaciju u što kraćem vremenu, npr. za muzej, OŠ Dobriše Cesarića, gradske bazene, dječji vrtić, trgove sv. Terezije, Sv. Trojstva, da pronađemo rješenja za prometne pravce u gradu itd. Okolnosti su se promijenile, dinamika financiranja je sporija. Svjesni smo da niti natječaji koji su se pojavljivali nisu raspisani, prolongiraju se rokovi. Mi ćemo napraviti korekciju planova, vidjeti što možemo izvršiti bez obzira na sve poteškoće i hoće li se natječaji pojavljivati. Što se tiče samih sredstva EU, imamo dobar tim u gradu s pročelnikom Šostarom na čelu, mlade ljude koji su u inozemstvu koji se žele vratiti i nadamo se da će dobiti priliku biti na koristi gradu Požegi.-

Politička scena i ovotjedna sjednica Gradskog vijeća nisu mogli ostati nespomenuti, pa nije moglo bez takvih tema kao što je festival, neke braniteljske udruge i sl.

Na susretu s novinarima gradonačelnik Neferović bio je sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom te Željkom Kalićem, savjetnikom za pitanja branitelja.