Srijeda, 01 Srpanj 2015 12:20

Idućeg tjedna počinje KaFe - prvi požeški kazališni festival

|||| ||||

U okviru ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta održat će se 1. Požeški kazališni festival. Od 6. – 12. srpnja održat će se šest predstava s jednom izložbeno-koncertnom večeri. O predstojećim kulturnim događanjima Gradskog kazališta Požega danas je informirala ravnateljica Valentina Soldo. Svoj doprinos događanjima u Kazalištu dat će i PožArt, čiji članovi će pod vodstvom Snježane Mekić Delić oslikavati vanjski zid kazališne zgrade i postaviti jednu izložbu. A kao zanimljiva najava festivala je sutrašnja nogometna utakmica na terenu Rekreacijskog centra uz Orljavu između ekipa glumaca i političara.

KaFe – 1. požeški kazališni festival počet će u ponedjeljak požeškom uspješnicom „Vjenčani list", potom slijedi predstava „Kod arke u osam" i nedavno održana premijerna predstava „Tuna Bunjavilo". U četvrtak, 9. srpnja bit će otvorena izložba slika PožArt-a i koncert Jazziana Croatica. Preostala dva dana moći ćemo pogledati predstave Željka Ninčića „Sarajevska audicija" i „Vlaška posla" Hit teatra. KaFe traje sedam dana i ulaz za sve predstave može se kupiti za 140 kuna, pojedinačna ulaznica stoji 25 kuna, a za mlađe od 18 godina i umirovljenike ulaz je besplatan.

Požeško kulturno ljeto ove godine ima oko trideset događaja, od sportskih, glazbenih, likovnih do poezije i kino projekcija – informirala je Silvija Podoljak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Požege, koja ga organizira. PožArt će svoj doprinos dati slikanjem u Lermanovoj ulici. - Ove godine smo zamislili crtati glave, a inspiracija je istraživač Dragutin Lerman u čijoj ulici ćemo slikati. Time želimo poslati i poruku protiv ksenofobije, kao straha od tuđeg i nepoznatog. – rekla je pored ostalog Snježana Mekić Delić.

Sutrašnju nogometnu utakmicu ekipa glumaca i političara najavio je požeški glumac Ivan Grčić, izrazivši nakani da se ona svake godine održava i postane humanitarna, poput rukometnih utakmica u Bjelovaru.