Četvrtak, 18 Lipanj 2015 12:33

Gradsko kazalište najavilo program za početak ljeta

|||| ||||

Za drugu polovicu mjeseca lipnja Gradsko kazalište Požega pripremilo je vrlo zanimljiv i bogat program, od raznih gostovanja do premijera i prvog požeškog kazališnog festivala. U nedjelju, 21. lipnja Gradsko kazalište Požega gostovat će na 55. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku s predstavom „Kod Arke u 8", što predstavlja svojevrsno priznanje kako Gradskom kazalištu, tako i njegovim glumicama i redatelju predstave Damiru Mađariću.

- Zadovoljstvo je time veće što je u svojoj obljetničkoj godini Gradsko kazalište Požega po prvi puta dobili poziv za sudjelovanje na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Predstava „Kod Arke u 8" ušla je u službeni program ovogodišnjeg festivala kao jedna od četiri predstave u kategoriji domaćeg dramskog programa za djecu i bit će izvedena na pozornici HNK Šibenik – dodao je Kazimir Balog, službenik za odnose s javnošću Gradskoga kazališta.

S gostovanjima nastavljaju i ostale predstave domaće produkcije pa će tako „Vjenčani list" imati priliku pogledati Čakovčani u čijem će gradu ova predstava gostovati 26. lipnja u sklopu manifestacije „Ljeto u gradu Zrinskih", dok će predstava „Glumice u zagrljaju" biti izvedena 27. lipnja na „Virovitičkim ljetnim večerima".

I ove godine Gradsko kazalište Požega organizira „Teatraliju" na kojoj će biti predstavljen novi broj Kazališnih novina, a uz promociju bit će održana izložba fotografija i projekcije isječaka iz predstava Srednjoškolske kazališne družine (SKAD) koja ove godine obilježava svoju 20 godišnjicu postojanja. To će biti prilika da svoj rad predstavi i nova generacija SKAD-ovaca kroz svojevrsne osobne priče koje su im promijenile život.

Najavljena je nova kazališna predstava u domaćoj produkciji pod nazivom „Tuna Bunjavilo" koja će svoju premijeru imati 30. lipnja. Predstavljen je i program ljetnog kazališnog „KaFe-a", prvog požeškog kazališnog festivala, koji će se održati od 6. do 12. srpnja. U svakom slučaju bit će ovo iznimno bogat početak ljeta u Gradskom kazalištu Požega.