Utorak, 05 Svi 2015 11:00

Raznovrstan kazališni svibanj

|||| ||||

Dvije predstave različitog žanra, koncert bosanske tradicionalne glazbe na pomalo suvremeni način i dvije izložbe - u ponudi je Gradskog kazališta svojoj publici za svibanj. O tome je javnost danas izvijestila Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta.

Izložbom „Lentikulari" kulturnoj publici od sljedećeg vikenda (petak, 8. svibnja) predstavilja se Zoran Gashi iz Novog Sada, književnik i slikar. Bit će to neobična izložba, jer kako je najavila ravnateljica Soldo, mijenjanjem točke gledišta mijenja se i njegova slika, odnosno, sliku stvara svatko od posjetitelja svojom voljom i aktivnim sudjelovanjem. Slika na taj način uvijek ostaje nedovršena i otvara čitav niz pitanja oko toga što umjetnost. Druga izložba u galeriji Ciraki (12. svibnja) predstavlja akademskog slikara Vjekoslav Stipica iz Splita, koji izlaže svoje crteže.

Iako koncerti u požeškom kazalištu nisu rijetkost, ovaj put najavljeni koncert sarajevskog banda DIVANHANA (subota 9. svibnja) je izuzetna sevdah-atrakcija. Radi se o tradicijskoj glazbi, prvenstveno sevdahu, odjevenom u moderne i neodoljivo lepršave aranžmane. Nakon 70-etak koncerata u 13 zemalja, eto ih u Požegi.

Sredina mjeseca rezervirana je za predstavu „Ljubav na prvi pogled" koju igraju poznati i popularni glumci Matija Prskalo i Zijad Gračić. U središtu radnje je žena čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život...

Slijedi još jedna predstava - predstava Studija smijeha, pomalo neuobičajenog sadržaja, „Comedy magic show" koju izvode komičar Goran Vugrinec i poznati iluzionist Luka Vidović.

Slavljenička 20. kazališna sezona završava 30. lipnja komedijom prema tekstu Josipa Kozarca Tuna Bunjavilo ili Lopov Aleksandar Dumas, u kojoj će glumiti požeški glumci Antonija Stanišić, Jasmin Telalović, Ivan Vukelić, Ivan Grčić, Dajana Čuljak i Lovro Ivanković.