Subota, 09 Rujan 2017 14:35

Susret oldtimera - "Trophy Zlatnom dolinom 2017."

Oldtimer club „Trophy“ Požega organizator je petog oldtimer susreta pod nazivom „Trophy Zlatnom dolinom 2017.“ koji se danas održava u Požegi. Susret je ispunio Trg Sv. Trojstva, okupivši članove brojnih klubova s nekoliko desetaka različitih vozila. U sklopu ove manifestacije održan je i Sajam antikviteta što ga je po deseti puta organizirala Kronika požeško – slavonska.

Susret je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je organizatorima čestitao na entuzijazmu, a svim gostima poželio ugodan boravak u Požegi.

- Drago mi je da smo se okupili kako bi otvorili ovu petu, vrlo jedinstvenu izložbu. Drago mi je što na ovaj način njegujemo kulturu i tradiciju koju imamo. Već dugo vremena govorimo o jednoj Požegi i evo, ovdje su antikviteti, Oldtimeri, nekoliko klubova i brojni entuzijasti zajedno okupljeni u prekrasnom zbivanju. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Nakon svečanog otvorenja oldtimeri su krenuli u pravcu Pleternice gdje će posjetiti vinariju Markota, potom će se uputiti prema Velikoj gdje će se na školskom igralištu održati natjecanje u vožnji spretnosti. Iz Velike oldtimeri voze ponovo za Požegu, odnosno odlaze na seosko imanje Zlatni lug gdje će se održati završni dio susreta uz svečanu večeru, podjelu priznanja i nagrada.

- Pozivamo sve zaljubljenike i simpatizere starodobnih vozila da nam se pridruže u slobodnom dijelu programa od 19 sati, na odmaralištu Zlatni lug. Ulaz je slobodan za sve. Nastupit će požeški rock sastav Ritam band, a piće i hrana će se moći kupiti po povoljnim cijenama.- poručio je Nikola Živanović, predsjednik Oldtimer kluba.

Oldtimer club „Trophy“ Požega osnovala je grupa entuzijasta 2008. godine s ciljem promicanja tehničke kulture u Požegi. Članovi kluba trude se spriječiti propadanje i uništavanje svih tehničkih predmeta, stoga sakupljaju, obnavljaju i čuvaju sve vrste cestovnih vozila, radnih strojeva pa čak i kućanskih aparata. Svoje postojanje, klub opravdava manifestacijama koje promoviraju čuvanje vozila u originalnom stanju, restauriranje te prezentiranje tehničke kulture minulih vremena. Klub broji nekoliko desetaka različitih vozila od kojih su većina u funkciji, a jedan je dio u fazi restauracije.