Utorak, 05 Rujan 2017 14:23

Gradonačelnik obišao radove u Sokolovoj ulici i Jagodnjaku

Kako je najavljeno, sredinom kolovoza započeli su radovi na izgradnji nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi. Riječ je o investiciji vrijednoj 2 milijuna kuna od čega je više od polovine sredstava osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu. Radove je danas obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom.

- Nakon dugog niza godina rješavamo prometni problem za naše sugrađane, pješake koji se u ovom uskom koridoru jednostavno ne mogu kretati s potrebnom sigurnošću. Geografski je vrlo teško odraditi ovakvu investiciju i bilo je vrlo zahtjevno isprojektirati i dobiti građevinsku dozvolu. Apeliram na sve sugrađane da imaju strpljenja jer nakon 30 godina rješavamo veliki problem gdje ćemo značajno podići kvalitetu sigurnosti u prometu, posebice za djecu koja idu u školu. Nadam se kako će radovi biti gotovi kroz nekoliko mjeseci, a usporedno s ovim radovima obavljaju se i radovi od strane Tekije i HEP-a kako bi infrastruktura na ovom području bila cjelovito riješena. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Radi se o projektu koji je zahtjevan ne samo iz aspekta izvođenja radova, građevinskog dijela, nego i pripreme dokumentacije – sređivanja zemljišnih upisnika, projektiranja te ishođenja građevinske dozvole. Radi se na velikoj dionici, trasi od 2500 metara koja kreće gotovo od samog strogog centra grada pa do izlaza iz gradskog područja, odnosno naselja Seoci, a zbog prostornih posebnosti nogostup će voditi jednostrano s nekoliko pješačkih prijelaza.

Nogostup će se zbog prostornih uvjeta i dosta uskog koridora voditi jednostrano, a ovisno o prostoru, tamo gdje su objekti uz kolnik, prelazit će se s jedne na drugu stranu. Komunikacija pješaka je predviđena pješačkim prijelazima, a na cijeloj dužini je predviđeno sedam pješačkih prijelaza. Predviđeni su i pojedini potporni zidovi na trasi za samo osiguranje konstrukcije nogostupa, ali i za stabilizaciju okolnog terena. Za vrijeme izvođenja radova važit će privremena prometna regulacija.