Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 15:03

Gradonačelnik primio pomoćnike u nastavi

Grad Požega i ove je godine nositelj projekta “Petica za dvoje – IV. faza” kojim je osigurano 35 pomoćnika u nastavi za 36 učenika s teškoćama u razvoju za tri gradske osnovne škole. Danas, prvi dan školske godine, pomoćnike je primio gradonačelnik Darko Puljašić, sa svojim zamjenicima Marijem Pilonom i Ferdinandom Trohom.

- Drago mi je vidjeti vas, a posebno mi je drago što neke od vas vidim već treću ili četvrtu godinu zaredom. To znači da projekt ide, a nadam se da je i učenicima drago da imaju kontinuitet te da su se već navikli na svoje asistente. Projekt traje četiri godine i vjerujem kako je to svima nama jako važno – i vama i našim učenicima i ravnateljicama škola. Ako bude sve dobro, vidimo se za četiri godine jer to znači da ćete imati zapošljavanje četiri godine, da će naši učenici nastaviti dalje s vama raditi. Projekt ima svoju veliku financijsku vrijednost, no još veća njegova vrijednost je u tome da će naši učenici dobiti svoje pomoćnike kako bi puno kvalitetnije i uspješnije ostvarivali svoja školska postignuća. – rekao je gradonačelnik.

Projektom „Petica za dvoje – IV. faza“ osigurani su pomoćnici u nastavi za 36 učenika s poteškoćama u tri osnovne škole u Požegi – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanje, ali i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba.

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020, a njegova je vrijednost 6.342.252,00 kuna, od čega 507.380,16 kn kune sufinancira Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni pomoćnici će završiti edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja. Osim osnovne aktivnosti pružanja pomoći učenicima s teškoćama izradit će se promotivni materijal i održati različite promotivne aktivnosti.