Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 12:05

Počela je škola - gradonačelnik i suradnici obišli prvašiće

Prvi je dan škole i u školske klupe četiriju požeških osnovnih škola danas je sjelo preko dvije stotine prvašića. Uspješan prvi dan djeci i njihovim roditeljima poželio je i gradonačelnik Darko Puljašić koji je u pratnji svoga zamjenika Ferdinanda Trohe posjetio OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Julija Kempfa i OŠ Antuna Kanižlića. Ovom je prigodom gradonačelnik svim prvašićima poklonio i prigodan poklon, bilježnice, olovke, gumice i šiljila, sve ono što je potrebno za uspješno obavljanje prvih školskih obveza.

- Prvi dan škole obilježi nas za cijeli život. Mi kao društvo moramo na sebe uzeti obvezu pomoći našim mladima jer škola je ono što nas formira za budućnost, a mi moramo pomoći da djeci to bude što manje stresno kako bi bili sigurni u prometu, u svojim željama, sigurni da cijela zajednica stoji iza njih i da ćemo uistinu dati sve kako bi oni mali perspektivnu budućnost u našem gradu, u našoj domovini. Nigdje im sigurno neće biti ljepše niti bolje i mislim da je Grad Požega ne samo deklarativno „Grad prijatelj djece“, već da su naša djeca u našem gradu sigurna. U nekom boljem vremenu se nadamo da će i Grad Požega moći osigurati barem dijelu svojih osnovnoškolaca knjige, kako bi početkom školske godine pomogli roditeljima. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Najveći broj učenika - 66 - upisano je u prve razrede OŠ Julija Kempfa. U OŠ Antuna Kanižlića upisano je 60 učenika, računajući i područnu školu u Vidovcima. U OŠ Dobriša Cesarić ima 61 učenik, od čega u Staroj Lipi 1 učenik. dok je Katolička osnovna škola upisala 39 učenika.