Nedjelja, 03 Rujan 2017 11:41

U Požegi se danas održava Specijalna izložba lovnih pasmina pasa

Požeška Kinološka udruga, u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, organizator je Specijalne izložbe lovnih pasmina koja se danas održava u Požegi, u parku kod Nikole Tesle. Manifestacija se održava drugu godinu za redom, a danas će biti predstavljeno 46 pasa svih lovnih pasmina. Na natjecanju se ocjenjuje izgled pasa, odnosno njihovih estetski standardi – boja dlake, kvaliteta dlake, boja oka i brojne druge kvalitete.

- Kinološka udruga u Požegi postoji već 65 godina i djeluje na području cijele županije. Brinemo se o čistokrvnim psima s rodovnicom, članovi smo Hrvatsko kinološkog saveza i Međunarodne organizacije FCI. Zbog teških uvjeta trenutno brojimo 40 članovima, dok je prije ta brojka bila blizu 90. – istaknuo je Danijel Gelenčir, predsjednik Kinološke udruge Požega.

Grad Požega i ove je godine pokrovitelj ove manifestacije stoga je natjecanje otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ljudi koji ne vole životinje ne mogu voljeti ni jedni druge. Grad Požega je prijatelj kućnih ljubimaca i sigurno ćemo raditi na tome da pomognemo Kinološkoj udruzi koji ima tako dugu tradiciju djelovanja. Čestitam vam na organizaciji i vjerujem da će sudci imati tešku zadaću, no da će ipak izabrati one najbolje. Također, drago mi je što na ovaj način obogaćujemo ponudu i sadržaje Aurea Festa. – rekao je gradonačelnik Puljašić.