Srijeda, 30 Kolovoz 2017 12:08

Uspješni mladi sportaši na prijemu kod gradonačelnika

Mladi požeški sportaši i ove su godine bili uspješni na državnoj i međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih održanoj u Umagu i Splitu tijekom proteklih tjedana. Izvrsne su rezultate postigli mladi atletičari – Lana Knaus (4. mjesto), Fran Soukup (3. mjesto) i Matej Perić (2. mjesto) u utrci na 60 metara u međunarodnoj završnici, dok je malonogometna ekipa Newcastle osvojila prvo mjesto na državnoj završnici. U Gradskoj vijećnici danas ih je primio gradonačelnik Darko Puljašić kako bi im čestitao na postignutom uspjehu.

- Hvala vam u ime grada Požege i Požeško – slavonske županije jer ste branili naše boje i čestitam vam na tome. Ovo je još jedan pokazatelj da u Požegi i županiji imamo kadra koji može konkurirati ne samo na području RH, nego i šire. Ovi mladi ljudi mogu pokazati svima nama kako se uz jedno odricanje, kvalitetne institucije i vrhunske trenere, mogu postići izvrsni rezultati. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Na potpori Gradu Požegi zahvalio se Alen Ivanović, koordinator Sportskih igara mladih Grada Požege i Požeško – slavonske županije.

- Svake se godine vraćamo s izvrsnim rezultatima. Vrhunski su rezultat ostvarili naši atletičari, s obzirom na atletske uvjete koje imamo. Sportske igre mladih iznjedre mlade sportaše i nove sportove,a ove je godine na igrama sudjelovalo preko 150 tisuća mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Već radimo plan za iduću godinu kako bismo mogli postići još bolje rezultate nego ovih svih godina. – rekao je Ivanović.

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih održana je u Splitu od 18 do 22. kolovoza. Mališani se za medalje borili u čak deset sportova (mali nogomet, rukomet, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku, šah, tenis, stolni tenis, atletika - utrka na 60 metara i graničar). Međunarodna završnica je vrhunac ovogodišnjih natjecanja kroz čiji sustav se, samo u Hrvatskoj, natjecalo više od 60 000 djece, dok u cijeloj regiji više od 160.000 djece.

Državna završnica Coca-Cola Cupa 2017. 12+ malonogometnog turnira održala se od 14. do 17. lipnja 2017. godine u Umagu. Coca-Cola Cup, najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj i ove se godine održao pod okriljem Sportskih igara mladih, a već četvrtu godinu zaredom okuplja više od 30.000 igrača koji su odmjerili snage na nogometnim terenima u više od 65 gradova diljem Hrvatske.

Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije i ove godine obilježavaju jubilarnu 20. godišnjicu.